פורטל שיתוף המתכונים

דג מוסר-ים עם קרם "קסבייה", ארטישוק ועגבניות צלויות    מאת: יוסף ל (1,363 צפיות)
למתכון באתר
מספר מנות: 4 מנות
קטגוריה: מתאבנים, מאכלי ים, צמחוני, דגים, חנוכה, דיאטטי, מיוחדים, פסח, ט"ו בשבט, שבועות, ראש השנה, מאכלי בריאות, פורים
רמת קושי: בינוני
סוג מנה: עיקרית
סוג מטבח: פרווה
כשר: כן
מקור: המתכון באדיבות שף אביב משה ומסעדת מסה
דג מוסר-ים עם קרם "קסבייה", ארטישוק ועגבניות צלויות
      
 החומרים הדרושים
4 פילטים נקיים מעצמות של מוסר-ים (כ- 180 גרם כל אחד)
שמן זית
מלח
טימין

קרם ארטישוק:

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף
1.5 ליטר ציר ירקות
100 מ"ל שמנת מתוקה
מיץ לימון מלימון אחד
מלח

תוספת ארטישוק:

2 ארטישוק קלופים (לבבות)
2 עגבניות ללא קליפה וגלעינים (פילה)
2 בצלים ירוקים חתוכים ברוחב 5 ס"מ (כולל הלבן)
2 שיני שום פרוסות
2-3 עלי מרווה
כף עלי זעתר טרי
מיץ לימון
 אופן ההכנה
דגים –
1. משמנים בשמן זית, ממליחים, זורים טימין.

2. צולים במחבת כ- 2-3 דקות

קרם ארטישוק –
1. מבשלים ארטישוק ירושלמי עד לריכוך בנוזל הירקות.

2. מעבירים למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה, מוסיפים שמנת, לימון ומלח.

תוספת ארטישוק –
1. חולטים את הארטישוק כ- 5 דקות במים חמים.

2. מטגנים שום, מוסיפים עגבניות, בצלים ושאר המצרכים.

3. מוסיפים את הארטישוקים החלוטים. מתבלים במלח ולימון.

אופן ההגשה:
במרכז הצלחת מניחים את קרם הארטישוק, מעל תוספת הארטישוק ומעל את פילה הדג.

דף קודם
עמוד 2 מתוך
ראשי
הקדמה
קטגוריות
המתכונים
מתכונים חדשים
חיפוש
ספר המתכונים שלי :: ספר המועדפים שלי