פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    תכניות בישול לצפייה ישירה    ספרי בישול    מסעדות    Lionetwork Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  תפריט אישי
  הוספת מתכון  התחבר באמצעות חשבונך ב facebook
  למאגר המתכונים שלי
  למועדפים שלי
  ספר מתכונים וירטואלי   צור חשבון
  
  מתכונים שהתווספו לאחרונה
  20/07/2014
 גלידה ביתית
חורמיאן שושנה לספר האישי שלי

  02/07/2014
 פתיתים עם גזר
חורמיאן שושנה לספר האישי שלי

  02/06/2014
 תפוחי אדמה אה-לה הואנקאינה (מתכון פרואני)...
גן-עדן לספר האישי שלי

  13/05/2014
 מרק כתום ריחני
amitsur לספר האישי שלי

  08/05/2014
 סלט גזר טעים
חורמיאן שושנה לספר האישי שלי

  03/05/2014
 עוגיות חמאה במילוי ריבה עם טויסט...
Dganit Amitay לספר האישי שלי

  01/05/2014
 סלט קליל
חורמיאן שושנה לספר האישי שלי

  15/04/2014
 פשטידת תרד
kalla לספר האישי שלי

  11/04/2014
 קבב של אמא
ronidh לספר האישי שלי

  29/03/2014
 חזה עוף בסלסה מנגו
Dganit Amitay לספר האישי שלי
 גורודיטס ? לביבות קמח תירס לבן וגבינה...
Dganit Amitay לספר האישי שלי
 אנצ'לדס ממולאים בעוף, בסלסה ורדה...
Dganit Amitay לספר האישי שלי

  22/03/2014
 פלפל חלפניו ממולא
Dganit Amitay לספר האישי שלי

  17/03/2014
 קישואים בתחמיץ
חורמיאן שושנה לספר האישי שלי

  15/03/2014
 חמין מקרוני
גן-עדן לספר האישי שלי

  06/03/2014
 אוזני המן במילוי עוף עשויות מטורטיה...
Dganit Amitay לספר האישי שלי

  03/03/2014
 לימונים כבושים
חורמיאן שושנה לספר האישי שלי

  16/02/2014
 מתכון סלט עדשים שחורות ? תזונה נכונה לאנדומטריוז...
Liron Adania לספר האישי שלי

  08/02/2014
 טורטיה במילוי בשר טחון, שעועית וסלסת חלפניו ליים...
Dganit Amitay לספר האישי שלי

  07/02/2014
 קבב זחלאווי - בשר ופריקה - ארוחה שלמה...
גן-עדן לספר האישי שלי

  01/02/2014
 עוף ברוטב מולה מקסיקני
Dganit Amitay לספר האישי שלי

  27/01/2014
 קסדייה גבינה, עגבניות וחלפניו...
Dganit Amitay לספר האישי שלי

  26/01/2014
 כנפיים של הודו ברוטב משגע
יהודית לספר האישי שלי

  23/01/2014
 מוס טונה
יהודית לספר האישי שלי

  09/01/2014
 סלט כרוב אדום מבושל
יהודית לספר האישי שלי
 כדורי שוקולד בריגדיירו
יהודית לספר האישי שלי

  12/12/2013
 נוקדלי - בצקניות הונגריות
גן-עדן לספר האישי שלי

  22/11/2013
 בייגלה של חנה
ronidh לספר האישי שלי
 קציצות סלק רומניות של שלומית...
ronidh לספר האישי שלי
 מתכון לציר עוף כבסיס למרקים שיעשה לכם חורף חם...
LE Eccellente לספר האישי שלי

  11/11/2013
 שעועית ירוקה עם תפוחי אדמה ועוף וזיתים...
a1_shay לספר האישי שלי

  27/10/2013
 עלי כרוב (או עלי גפן) ממולאים של אמא...
kalla לספר האישי שלי

  12/10/2013
 סלט חציל מהיר
רותם דבי לספר האישי שלי

  07/10/2013
 עוף מיוחד
חורמיאן שושנה לספר האישי שלי

  13/09/2013
 עוגת סילאן קלה
גן-עדן לספר האישי שלי

  09/09/2013
 עוגת בסקוויטים עם קרם משמש וחתיכות מנגו- עוגה מד...
מאיה ג. לספר האישי שלי
 לזניה פטריות ועשבי תיבול מעלפת!...
מאיה ג. לספר האישי שלי

  08/09/2013
 קאפקייקס רכים וטעימים (ואפילו בריאים!)...
מאיה ג. לספר האישי שלי

  30/08/2013
 עוף ותפו"א בסירופ רימונים ותפוחי-עץ...
yod12 לספר האישי שלי
 לוביה ברוטב עגבניות
yod12 לספר האישי שלי

15,176 מתכונים במאגר
  
  facebook
  
CookShare - שיתוף מתכונים -- אוכל, מתכון, מתכונים, מסעדות, תזונה

, .

[ | ]

מידע: כלים שישדרגו לכם את הביצועים במטבח
פורסם בתאריך 02/02/2006 - 18:09:25
כלים ואביזרי מטבח מאת Devil-666

בלנד מוט, מיקסר יד וקוצץ טוב הם אביזרי מטבח נוחים (וזולים)
שישדרגו לכם את הביצועים במטבח.


מיקסר יד

מגיע עם זוג ווי הקצפה וזוג ווי לישה. בווי הלישה אין כמעט שימוש, הם לא חזקים מספיק כדי ללוש טוב בצק. אם אין מיקסר עם וו לישה אפשר להשתמש בהם, אבל לרוב זה מספיק רק לערבוב ראשוני וצריך לסיים את הלישה ביד.

ווי הקצפה: משמשים להקצפת שמנת מתוקה לקצפת, חלבונים ועוד. אפשר גם להשתמש בהם להכנת עוגות שדורשות הקצפה.

חסרונות המכשיר: עוצמת ההקצפה לרוב חלשה יותר ממיקסר איכותי.

יתרונות המכשיר: זול מאוד, קטן וניתן לאחסון קל, אך היתרון הגדול הוא הניידות: לא חייבים להקציף רק בקערת המיקסר. אפשר להקציף גם תערובת שנמצאת בסיר או בקערה אחרת.

יש דגמים של מיקסר יד שמגיעים עם קערה. הם יקרים וגדולים יותר. לרוב ארונות מטבח קטנים מידי לאחסון מכשיר כזה, אז הם תופסים מקום על השיש.

לסיכום: לא מחליף מיקסר רציני, אבל טוב שיש בבית. שימושי מאוד למקרה שמכינים, למשל, עוגה שהבלילה שלה דורשת ערבוב טוב והקצפת חלבונים בנפרד, או כשצריך להקציף כמות קטנה של קצפת ולא רוצים ללכלך את המיקסר הגדול.

טיפ: היה לכם מיקסר יד ששבק חיים וקניתם חדש? אל תזרקו את המקצפים הישנים. רוב הסיכויים שהם יתאימו גם למיקסר היד החדש, ואז יהיה לכם זוג נוסף חינם.


קוצצים

יש כמה סוגים. אי אפשר להכין בהם בצק, כי הם קטנים מדי, אבל אפשר לקצוץ ביעילות כל מה שקוצצים במעבד מזון גדול- ירקות, פירות, עשבי תיבול, אגוזים, לחם, עוגות ועוד. שימושי מאוד כשצריך לקצוץ כמות קטנה ולא רוצים ללכלך את מעבד המזון.

שימו לב שבדרך כלל המנוע שלהם נמצא במכסה, ולכן צריך לשים לב ולשטוף אותו בזהירות, או לנגב עם מטלית לחה, ולא להכניס למדיח.
יש קוצצים קטנים ובינוניים - לרוב בעלי מכל אחד ולהב קיצוץ אחד או שניים.


בלנדר

מגיע כחלק ממעבד מזון, או כבלנדר בפני עצמו. משמש לריסוק וטחינה- למשל לאוכל תינוקות ולהכנת מילקשייק. אפשר גם לטחון אתו מרקים.

החיסרון: הנפח בדרך כלל לא גדול וצריך לעבד את המרק בכמה פעמים.


בלנדר מוט

מגיע או כחלק מקוצץ או בלנדר או בפני עצמו. זהו בעצם מוט ארוך שבסופו סכין. הכי שימושי לטחינת מרקים: מפעילים את המכשיר בתוך סיר המרק ומרסקים.

יתרונות: קל ומהיר. אפשר לרסק את כל המרק בבת אחת, לא מלכלך עוד כלים.

חסרון: יכול להשפריץ. רצוי להשתמש בסיר גבוה. תמיד מפעילים כשתחתית המכשיר צמודה לסיר, מזיזים צמוד לתחתית ולא מרימים תוך כדי הפעולה, אחרת מקבלים שפריץ מרק לפנים ולבגדים.

טיפ: החזיקו מכסה של סיר בין המכשיר אליכם, והוא כבר יקלוט את כל הטיפות הסוררות.

מקור: סמדר ולטר

בישול: פוד-פרוססור
פורסם בתאריך 02/02/2006 - 18:08:23
כלים ואביזרי מטבח מאת Devil-666

צריך לפרוס תפוחי אדמה דק-דק? לגרר גזרים? ומה עם פירורי לחם ביתיים, ממרחים וטפנד זיתים? הכול על החבר הכי טוב שלכם במטבח - מעבד המזון


יש דגמים שונים של מעבדי מזון המכילים חלקים שונים. הנה פירוט החלקים הנפוצים ביותר והשימושיים ביותר:

להב מתכת

שימושים עיקריים:
* קיצוץ/ריסוק ירקות, פירות, עשבי תיבול.

* קיצוץ/טחינת אגוזים ושקדים: אפשר להוסיף מעט קמח כדי שלא יהפוך לעיסה.

* טחינת שאריות עוגות (לכדורי שוקולד), עוגיות, ביסקוויטים או וופלים (לבסיס לעוגה או לשימוש אחר) ושאריות לחם (לפירורי לחם תוצרת בית).

* הכנת ממרחים: חציל קלוי הופך לממרח חציל (מוסיפים מעט שמן זית ותוספות כראות עיניכם), עגבניות מיובשות הופכות לממרח עגבניות וזיתים הופכים לטפנד- אפשר להוסיף שמן זית, אגוזים, שום, עשבי תיבול, מיץ לימון, פרמזן...
ואם נהיה קצת נוסטלגיים, חציל ובצל מטוגנים בתוספת ביצים קשות הופכים לחציל בטעם כבד. כמו כן אפשר להכין מיונז וממרח חומוס תוצרת בית.

* הכנת בצק פריך על כל סוגיו: שמים במיכל העיבוד את כל החומרים היבשים (קמח, סוכר וכו'), מפעילים לכמה שניות כדי שיתערבבו טוב, מפזרים חמאה קרה חתוכה לקוביות ומפעילים רק עד שנוצרים פירורים. מוסיפים ביצה ו/או נוזלים לפי המתכון ומעבדים קצרות רק עד שנוצר בצק.

אפשר גם להכין איתו בצקים נוספים שדורשים עיבוד מינימאלי, כמו בצק שק"ם ובצק לסקונ'ס. יש מתכוני עוגות, עוגיות ולחמים שדורשים ערבוב עם להב זה.

* אפשר גם: לקצוץ איתו שוקולד.

להבי חיתוך - גרירה ופריסה

מכניסים את הלהב לתוך מחזיק הלהבים, "מלבישים" על בסיס המכל ומתחילים לעבוד.
2 הלהבים הנפוצים ביותר הם להב הפריסה (חותך פרוסות דקות מאוד של ירקות ופירות) ולהב הגירור. שניהם שימושיים במיוחד כשצריך לגרר או לחתוך לפרוסות כמות גדולה של ירק או פרי ואין כוח וחשק לעבוד שעה עם סכין או פומפייה. במעבד מזון תוך שניות ספורות הכול מגורר או פרוס.
החיסרון: לפעמים נתקעות חתיכות שלא עובדו ואז צריך לגרר בפומפייה או לחתוך לבד.


חלק ממעבדי המזון מכילים גם:
* וו הקצפה, אך לרוב עוצמתו חלשה ממיקסר רגיל (או ידני).
* להב שמגרר רצועות ארוכות ועבות יותר, למשל חותך תפו"א לצ'יפס.

מקור: סמדר ולטר

פינת השף: סירים- איך בוחרים ? (אדר קפלן-מור)
פורסם בתאריך 23/01/2005 - 10:05:02
כלים ואביזרי מטבח

סירים,מחבתות וקלחות- מאילו חומרים הם עשויים. כמה טיפים לטבחים מקצועיים ולביתיים. 

 


חרס:
 לבישול בכלי חרס ישנה השפעה ישירה על הטעם. כלים אלו נותנים למאכלים טעם ישיר של שריפה וטעם זה בהחלט אינו ניטרלי. כלי חרס אוגרים היטב חום אך לא בצורה מבוקרת ולכן קשה להחזיק אותם במלאי של מסעדה: הם נוטים להתפוצץ בסופו של דבר וגורמים לבלאי. לעומת זאת, הגשה בחרס היא רפרזנטטיבית כשמבשלים בכלי חרס רצוי להשתמש באש ישירה.


ברזל:
כלי ברזל יצוק דורש תחזוקה ושימון אך הוא נפלא וכדאי
להשקיע את המאמץ. כלי ברזל יצוק מ-3 שכבות הוא יקר אך פיזור החום בו אחיד. הוא מתאים גם לטאבון, ומתאים במיוחד לנזידים ותבשילי קדירה.


אלומיניום:
סירים אלה הם הירים הפשוטים והזולים ביותר. מתאימים לצירים ולנוזלים רבים, אינם מוליכי חום טובים ופיזור החום
בהם אינו אחיד. הם ''סובלים'' מבלאי של חיבור הידיות ואינם מתאימים
לרטבים.


נירוסטה:
הסירים האולטימטיביים. בעלי תחתית כפולה וחיבור ידיות טוב.
התחתית הכפולה אוגרת חום ומונעת את שריפת המזון בתהליך
קרמול. לעומת זאת, תחתית הסיר יכולה להשרף. כלי נירוסטה מצויינים לבישול פסטה,צירים,סגירת בשר ועוד.


נחושת:
לכלי הנחושת פיזור חום אחיד, הם נוחים להכנת רטבים ומתאימים להגשה. עם זאת, לא חסרים להם חסרונות: הם יקרים מאוד ורצוי שהבישול בהם ייעשה מעל פלטה מברזל יצוק או על אש נמוכה. יש לטפל בהם נכון ולהבריקם.


מחבת טפלון:
למחבתות אלה שכבה עבה של טפלון, ידיות מברזל בעלות חיבור נכון, עמיד וחזק ושוליים בינוניים. מתאים לאומלטים וטיגון עדין, יש לשמור על מחבתות אלו ולא להשתמש בכפות וכד' שישרטו או יקלפו את הציפוי.


מחבת ברזל:
טובה לסגירת בשר, הכנת בשר ועוף, מצויינת לפירות ים.


מחבת נירוסטה:
בעלת תחתית כפולה, טובה לרטבים, אידוי, קרמול והוצאת סוכרים . החום שהיא אוגרת אינו גבוה או מידי.


מחבת אלומיניום:
מתאימה מאוד להכנת פירות ים.


כלים נוספים הם ווק הדורש בדרך כלל חום גבוה יותר מאש ביתית ומיומנות עבודה, מחבתות נחושת/אמייל/בדיל שהן עמידות מאוד אך יקרות.

אשת_פוטיפר    שלח אימייל

מתכונים של אשת_פוטיפר במאגר המתכונים

2013 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: משלוחים  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר