פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
הוספת מאמר
דף ראשי | הכל | חיפוש | הנצפים ביותר | הנצפים ביותר השבוע | המדורגים ביותר


מאמר קודםחזרה לרשימה

מוס שוקולד - קינוח מושלם
קטגוריה: מתוקים

הקדמה:
מתכון פשוט ומהיר להכנס מוס שוקולד מצויין!
  מקור: מוס שוקולד

 

מוס שוקולד הוא קינוח נהדר לאירוח, כי 1) הוא אסתטי להגשה, 2) כל אחד מקבל מנה אישית משלו, 3) אפשר ורצוי להכין אותו יום מראש ולא ברגע האחרון, 4) הכנה פשוטה יחסית עם מצרכים זמינים.
מומלץ להכין את המוס עם שוקולד מריר טוב המכיל 60%-70% קקאו.


מצרכים למוס שוקולד
200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
30 גרם חמאה לא מלוחה, חתוכה לקוביות
2 כפות קפה נמס חזק (אפשר גם קפה נטול קפאין)
1 קופסה שמנת מתוקה 38% שומן 
3 ביצים גדולות, מופרדות
2 כפות סוכר

אופן הכנה
1. מקציפים את השמנת המתוקה עם כף סוכר ומכניסים למקרר.
2. מערבבים את השוקולד, החמאה והקפה בסיר קטן מעל על סיר מים חם, אבל לא רותח. יש לבחוש לעתים תכופות עד שהתערובת חלקה. מורידים מהאש ומניחים להתקרר עד שהשוקולד מתקרר לטמפרטורת הגוף. כדי לבדוק, אפשר למרוח קצת מתערובת השוקולד על השפה התחתונה כך שזה ירגיש מעט חמים, אך לא חם.
3. מפרידים את הביצים לחלמונים חלבונים. מקציפים את החלבונים בקערה בינונית עד שהקצף מתחיל להחזיק צורה. מוסיפים כף סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף חזק.
4. כאשר השוקולד הגיע לטמפרטורה הנכונה, מערבבים פנימה את החלמונים לתערובת אחידה. אסור לערבב את החלמונים כשהשוקלד חם מדי אחרת הם יתבשלו ואסור לחכות שהתערובת תהיה קרה מדי שכן אז החלבונים לא יתמזגו באחידות.
5. את שלב הערבוב של תערובת השוקולד, הקצפת והחלבונים יש לבצע בעדינות. מקפלים בעדינות כשליש מהקצפת לתוך תערובת השוקולד, אח"כ מקפלים פנימה את החלמונים ובסוף את שאר הקצפת. הערבוב חייב להיות עדין בקיפולים כדי לשמור על אווריריות המוס.
6. מחלקים לקעריות הגשה ומכניסים למקרר למינימום שמונה שעות.

הכמויות מתאימות ל 5-8 מנות, תלוי בצלוחיות ההגשה. אפשר לקשט את ההגשה עם פטל חמוציות טריות בצירוף עלי נענע

בהצלחה: זריק -  זרים מתוקים, זר שוקולד לכל אירוע, טעם וסגנון

 


מוגש על ידי: zerik ב 26/04/2010 - 00:01:53
1 מאמרים נוספים מאת zerik

גרסה להדפסה
שלח לחבר
2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר