פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
לחמניות דבש - בצורת כתר       מאת: מישאל_פומפיאנסקי


מספר מנות: 2 כתרים (8 לחמניות בכל כתר)
זמן הכנה: שעה (כולל התפחה)
זמן בישול/אפיה: 25 דקות
      קטגוריה: לחמים ולחמניות, מאכלים לילדים, מיוחדים, מאפים מתוקים, בצקים, ראש השנה

סגנון: ישראלי (1405 מתכונים ישראליים)
אופן ההכנה: אפיה
רמת קושי: קל
סוג מטבח: פרווה
לחמניות דבש - בצורת כתר
 הקדמה
2 כתרים (8 לחמניות בכל כתר) יפיפיים וטעימים במיוחד
 החומרים הדרושים
חומרים:
1 ק"ג קמח מנופה
1 קוביה או 1 שקית שמרית (50 גרם) או 2 כפות גדושות שמרים יבשים
½ שקית (25 גרם) משפר אפייה של שמרית
½2 כוסות (500 מ"ל) מים קרים (לחלבי מומלץ חלב)
½ כוס (125 גרם) דבש (או סילאן)
1 כפית מחוקה (15 גרם) מלח
½ כוס (100 מ"ל) שמן
2 ביצים

הברשה:
1 ביצה טרופה
לציפוי:
2-3 כפות דבש או סילאן

 אופן ההכנה
* ממיסים את השמרים עם המים בקערת מערבל. מוסיפים את הקמח, משפר אפייה, הביצים, השמן, הדבש והמלח. מערבבים בעזרת וו הלישה במהירות נמוכה כ-4 דקות ולאחר מכן במהירות בינונית 6 דקות נוספות לקבלת בצק אחיד (הבצק צריך להיות קשה). מכסים את הבצק ומניחים בצד למנוחה כ-10-15 דקות בטמפרטורת החדר.
* מחלקים את הבצק ל-16 כדורים (כל כדור במשקל של כ-80 גרם).
* מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים 8 כדורי בצק בצורת כתר עם חלל באמצע כשהם צמודים האחד לשני. חוזרים באותו האופן עם 8 הכדורים הנותרים.
* מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.
* מחממים תנור ל-200°c. מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה באופן אחיד ואופים בתנור כ-8 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מנמיכים את החום ל-170°c וממשיכים לאפות כ-10-15 דקות עד לקבלת גוון חום זהוב.
* לציפוי : מוציאים מהתנור ומורחים בעזרת מברשת בדבש או בסילאן ומצננים.




מקור:אתר שמרית
 מוגש מאת
מישאל_פומפיאנסקי

בתאריך 01/09/09

1513 מתכונים נוספים

דף הספרים שלי





ארוחת בוקר/ערב וברנץ
בישול בסיר בישול איטי ותבשילי קדרה
גבינות מאפים מלוחים ולחמים לשבועות
הקהילה היהודית מקבלת את הראל סקעת באוסלו
חנוכה
כריכים וחטיפים
מאכלי עוף
מאכלי פורים
מאכלי פסח
ממולאים
מנות ביניים ומרקים לראש השנה
מנות עיקריות
מנות עיקריות ותוספות לראש השנה
מנות פתיח
מנות קינוח ועוגות לראש השנה
מנות ראשונות לראש השנה כולל לחמים וחלות
מתכוני טו בשבט
מתכונים צפון אפריקאיים
סלטים מחמצים ריבות ועוד
ספר האפיה והמאפים
ספר הבשר
ספר הדגים ופירות הים
ספר המרקים
ספר התוספות
ספר קינוחים
עוגות ועוגיות
עוגות מתוקים וקינוחים לחג שבועות
עיקריות סלטים ותוספות לשבועות
על האש
פשטידות פסטות ובלינצסים לשבועות

סך הכל צפיות: 4020מתחילת השבוע: 0
בחרו למועדפים שלהם: 3מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים



2004-2018 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר