פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
סושי פירות יבשים על מצע לביבות בננה ברוטב תות שדה       מאת: יוסף ל


מספר מנות: 6
      קטגוריה: מתאבנים, צמחוני, פירות, ממולאים, מיוחדים, ט"ו בשבט, שבועות, ראש השנה, מאכלי בריאות, פורים


סוג מטבח: פרווה
כשר: כן
סושי פירות יבשים על מצע לביבות בננה ברוטב תות שדה
 הקדמה
קינוח מושקע ורב שלבים, שיזכה את השף בתרועות ורצוי בנטיעת עץ לכבודו
 החומרים הדרושים
חומרים לסושי:
200 גרם שזיפים יבשים
200 גרם תאנים
200 גרם משמש
100 גרם תמרים יבשים
100 גרם פיסטוקים
100 גרם אגוזי מלך
50 גרם גרעיני דלעת
1/2 כוס בורגול
כף שמן
600 מ"ל מים רותחים
קורט מלח
1/2 כוס סוכר
קינמון
1/4 כוס מיץ תפוזים

לביביות בננות וקוקוס:
2 בננות
1/3 כוס קוקוס
1 ביצה
2 כפות סוכר
1 כף אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל קורט קינמון 1/3 כוס קמח
5 גרם אבקת אפיה (חצי שקית)
שמן לטיגון

רוטב תות שדה:
200 גרם תות שדה
1/4 כוס קרח כתוש
1/4 כוס ליקר תות שדה
כף אבקת סוכר
 אופן ההכנה
אופן הכנת הסושי:
1. את השזיפים, התאנים והמשמשים משטחים לשכבה דקה מאוד (אפשר להשתמש בפטיש שניצלים)
2. קוצצים את הפיסטוקים האגוזים וגרעיני הדלעת.
3. מחממים בסיר קטן שתי כפות סוכר על אש נמוכה עד לקבלת קרמל ומוספים את האגוזים הקצוצים.
4. קוצצים את התמרים ומערבבים עם הפיסטוקים.
5. מכינים את הבורגול: מאדים את הבורגול בכף השמן מוספים מלח ואת המים הרותחים מכסים את הסיר וממשיכים בבישול על אש נמוכה למשך כ- 18 דקות.
6. מערבבים את הבורגול עם גרעיני הדלעת ומיץ תפוזים.
7. על מחצלת סושי מניחים את השזיפים וממלאים באגוזים. את התאנים ממלאים בבורגול ואת המשמש ממלאים בפיסטוק עם התמרים ויוצרים מכל סוג גליל.
8. מכניסים את הגלילים למקרר לשעה.
9. מוציאים את הגלילים ופורסים.
אופן הכנת לביבות הבננה:
1. פרוסים את הבננות לפרוסות.
2. מערבבים את כל החומרים יחד.
3. יוצרים לביבות בעזרת כף ומטגנים במחבת עם שמן חצי עמוק עד לקבלת גוון חום זהוב.
אופן הכנת רוטב התותים:
1. מערבבים בבלנדר 100 גרם תותים עם שאר החומרים.
2. את שאר התותים חותכים לטבעות.

סידור הצלחת:
בוזקים את רוטב התותים על צלחת הגשה, במרכז הצלחת מניחים את לביבות הבננה, ומסדרים מסביב את הפירות היבשים עם התותים.



מקור:מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת
 מוגש מאת
יוסף ל

בתאריך 05/02/07

166 מתכונים נוספים

סך הכל צפיות: 2647מתחילת השבוע: 0
בחרו למועדפים שלהם: 2מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים

תגובות גולשים:
avatar
שרון שני: עושה רושם נהדר. יתאים מאוד לאירוחים שנדרש להם גם טעם וגם יופי. תודה על המתכון
05/02/2007 14:47
avatar
16/03/2008 21:21


2004-2018 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר