פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
CookShare אנגלית         ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    ספרי בישול    Lionetwork     facebook page  Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
פשטידת ספגטי ובשר טחון מדהימה       מאת: מישאל_פומפיאנסקי


מספר מנות: 6-8
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפיה: כשעה
      קטגוריה: מתאבנים, בשר, אטריות, אומלטים ולביבות, פשטידות בשרי, מאכלים לילדים, מיוחדים, מתכוני סבתא, צעד אחר צעד, מאכלי עדות, מאכלים לשבת

סגנון: עירקי (173 מתכונים עירקיים)
אופן ההכנה: טיגון
רמת קושי: קל
סוג מנה: עיקרית
סוג מטבח: בשרי
כשר: כן
פשטידת ספגטי ובשר טחון מדהימה
 הקדמה
המתכון הזה מזכיר במראה ובהכנה את הכנאפה המתוק,
 החומרים הדרושים
חצי קג` בשר טחון (עדיף בקר עם כבש)
1 חב` ספגטי דק
2 בצל בינוני קצוץ
3-4 שיני שום קצוצות
2 ביצים
כמון
כורכום
מעט בהרט עיראקי (לא חובה)
מלח-פלפל שחור
שמן זית

 אופן ההכנה
1. מבשלים את הספגטי ומסננים.
2. מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד שמתחיל להזהיב, מוסיפים את השום והבשר
ומערבבים עד שהבשר מפורר ומבושל כמעט לגמרי, מתבלים במלח, פלפל, כמון, בהרט
(אפשר להחליף את הבהרט בקארי או תבלין שווארמה)
3. קערה מערבבים את הספגטיעם הביצים, מלח, פלפל ומעט כורכום
(אפשרי ורצוי להוסיף מעט קינמון . ואני אוהב בזה גם מוסקט)
4. משמנים מחבת טפלון רחבה ומסדרים בתוכה חצי מכמות הספגטי,
מעל מסדרים שווה את הבשר, מעל את שארית הספגטי. מבשלים על אש בינונית
כחצי שעה עד שהתחתית משחימה יפה (הכי טוב על `אסבסט` או מטקה לגז)
הופכים את הפשטידה ומבשלים שוב כחצי שעה עד להשחמת התחתית.
5. שלב ההיפוך הוא הכי קריטי לשלמות המנה וכך אני עושה את זה:
א. משמנים בספריי שמן צלחת שטוחה וגדולה מהמחבת או מגש רחב,
ב. הופכים את הצלחת על המחבת, מחזיקים עם כפפות של תנור את הצלחת והמחבת
ביחד, ובתנועה מהירה הופכים את שתיהן ביחד כשהצלחת הופכת להיות תחתונה
והמחבת עליונה.
ג. בשלב הזה מרימים את המחבת, משמנים אותה מעט ומחזירים אותה לכיריים,
לוקחים את הצלחת עם הפשטידה ומניחים בתוך הקצה הרחוק של המחבת,
מחליקים בזהירות את הפשטידה מהצלחת לתוך המחבת תוך כדי משיכת הצלחת
החוצה מהמחבת.

ניתן להוסיף לבשר ירקות קצוצים ואז רצוי להוסיף עוד ביצה גם לתערובת הבשר.





 הערות



 






מקור:bigjack http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1149837
 מוגש מאת
מישאל_פומפיאנסקי

בתאריך 29/08/09

1513 מתכונים נוספים

דף הספרים שלי





ארוחת בוקר/ערב וברנץ
בישול בסיר בישול איטי ותבשילי קדרה
גבינות מאפים מלוחים ולחמים לשבועות
הקהילה היהודית מקבלת את הראל סקעת באוסלו
חנוכה
כריכים וחטיפים
מאכלי עוף
מאכלי פורים
מאכלי פסח
ממולאים
מנות ביניים ומרקים לראש השנה
מנות עיקריות
מנות עיקריות ותוספות לראש השנה
מנות פתיח
מנות קינוח ועוגות לראש השנה
מנות ראשונות לראש השנה כולל לחמים וחלות
מתכוני טו בשבט
מתכונים צפון אפריקאיים
סלטים מחמצים ריבות ועוד
ספר האפיה והמאפים
ספר הבשר
ספר הדגים ופירות הים
ספר המרקים
ספר התוספות
ספר קינוחים
עוגות ועוגיות
עוגות מתוקים וקינוחים לחג שבועות
עיקריות סלטים ותוספות לשבועות
על האש
פשטידות פסטות ובלינצסים לשבועות

סך הכל צפיות: 32108מתחילת השבוע: 37
בחרו למועדפים שלהם: 14מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים

תגובות גולשים:
הצג את כל 4 התגובות
avatar
מישאל_פומפיאנסקי: זה שוס אמיתי קל מאוד להכנה רק צריך להשגיח שלא הידבק בתחתית ובהפיכהזה יוצא מדהים גם בצבעו וגם בטעמו להיט
10/09/2009 09:50
avatar
משתמש אנונימי: זה נראה מדהים כמנת פתיחה לארוחת השבת מומלץ בכל פה
11/09/2009 09:53


2004-2016 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר