פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    תכניות בישול לצפייה ישירה    ספרי בישול    מסעדות    Lionetwork Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
קובנה צנענית אורגינל       מאת: מישאל_פומפיאנסקי



תכניות בישול לצפייה ישירה
לחץ לצפייה בסדרה
תכניות בישול לצפייה ישירה מהפכת המזון של גיימי אוליבר
עונה 1  


מישאל_פומפיאנסקי
מספר מנות: לסיר קובנה
זמן בישול/אפיה: לילה
קטגוריה: לחמים ולחמניות, מאכלים לילדים, מיוחדים, מאפים מלוחים, מאפים מתוקים, בצקים, מתכוני סבתא
סגנון: תימני (89 מתכונים תימניים)
אופן ההכנה: אפיה
רמת קושי: בינוני
קובנה צנענית אורגינל
 הקדמה
קובנה לחם השבת של יהדות תימן מתכון תימני אוטנתי
 מתכון וידאו
 החומרים הדרושים
קובנה
החומרים

1 ק"ג קמח
1 חב' שימרית/22 גרם שמרים יבשים
3 כוסות מים פושרים
2 כפות סוכר
100 גרם מרגרינה
50 גרם חמאה
½ כף מלח
לקימוח - 1 כוס קמח (לשים בצלחת עמוקה)

 אופן ההכנה
אופן ההכנה

בקערה גדולה לערבב את השמרים עם הסוכר ולהמיס במעט מים פושרים.
לערבב ולהוסיף את המלח.
ללוש בצק ותוך כדי כך מוסיפים את המים בהדרגה. נוצר בצק נוזלי למחצה.
ללוש את הבצק כ-5 דקות, לכסות במגבת לחה ולהניח ל-1 שעה להתפחה.
בסיר של הקובנה, להמיס את המרגרינה והחמאה .

הפעולה הבאה תיעשה בידיים רטובות.
לאחר שהבצק תפח, לקרוץ ממנו כדורים בגודל אשכולית. לגלגל כל כדור בתוך הקמח שהשארנו בצד לקימוח
ממיסים את המרגרינה והחמאה , מורחים היטב את סיר הקובנה ולגלגל כל כדור בשומן הנמס, ולהניח בסיר הקובנה להמשיך ליצור כדורים משאר הבצק עד למילוי כל הסיר בכדורים.
קיבלנו סיר מלא כדורים מלופפים בשומן שהמסנו.
להניח את הסיר כשהוא מכוסה בצד להתפחה כפולה כ-1 שעה, במקום חמים. בחורף יש לעטוף את הסיר בשמיכה עבה.
לחמם את התנור לחום הגבוה ביותר ולאפות את הקובנה כ-1 שעה.
לאחר כשעה, מנמיכים את החום בתנור ל-70 מעלות וממשיכים לאפות כל הלילה.
כשעתיים לפני ההגשה, מסירים את המכסה ואופים ללא מכסה כ-1 שעה.
לאחר 1 שעה, יש להפוך את הקובנה כך שהחלק השרוף יהיה כלפי מעלה, להמשיך לאפות עוד כ-1 שעה , עד להגשה.

מגישים בתוספת עגבניות מרוסקות, חילבה, סחוג.
לאפות כל הלילה בתנור בחום חלש 120 מעלות.


Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
מקור: סעדיה
 מוגש מאת
מישאל_פומפיאנסקי

בתאריך 17/09/05

1513 מתכונים נוספים

דף הספרים שלי





ארוחת בוקר/ערב וברנץ
בישול בסיר בישול איטי ותבשילי קדרה
גבינות מאפים מלוחים ולחמים לשבועות
הקהילה היהודית מקבלת את הראל סקעת באוסלו
חנוכה
כריכים וחטיפים
מאכלי עוף
מאכלי פורים
מאכלי פסח
ממולאים
מנות ביניים ומרקים לראש השנה
מנות עיקריות
מנות עיקריות ותוספות לראש השנה
מנות פתיח
מנות קינוח ועוגות לראש השנה
מנות ראשונות לראש השנה כולל לחמים וחלות
מתכוני טו בשבט
מתכונים צפון אפריקאיים
סלטים מחמצים ריבות ועוד
ספר האפיה והמאפים
ספר הבשר
ספר הדגים ופירות הים
ספר המרקים
ספר התוספות
ספר קינוחים
עוגות ועוגיות
עוגות מתוקים וקינוחים לחג שבועות
עיקריות סלטים ותוספות לשבועות
על האש
פשטידות פסטות ובלינצסים לשבועות

סך הכל צפיות: 13753מתחילת השבוע: 3259
בחרו למועדפים שלהם: 12מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים

תגובות גולשים:
avatar
kunin: כמות המים שלשים בה 1 ק"ג קמח הוא 3 כוסות מים ולא 4.
15/06/2006 16:56
avatar
מישאל_פומפיאנסקי: אתמול בבוקר החלטתי לקפוץ ליום כיף באילת עם ידיד ובת זוגי עם רדת החשכה חיפשנו מסעדה טובה בעיר הדרומית וידידי המליץ לנו על מסעדה סינית מתחת למלון הנסיכה באילת. ואומנם הגענו למיתחם מלון הנסיכה החננו את הרכב ומצאנו את עצמנו מול מסעדה שכבר מבחוץ נראתה מבטיחה העיצוב האורות החלונות הרחבים הפונים למפרץ אילת וכו'. בכניסה קיבלה את פנינו מארחת חיכנית וכבר במבואה ניכר שהבעלים החליט לעשות את הכמעט בלתי אפשרי הכל נראה .מעוצב בקווים מזרחיים נקיים בעל מיקוד תאילנדי עם הכניסה למסעדה נפעמתי מהעיצוב האוטנטי של המקום הובילו אותנו לשולחן המשקיף על מימי מפרץ אילת ויכולנו להביט באור הירח המשתקף על מימי המפרץ ועל העיר עקבה ממול נוף מדהים ממסעדה שכל אביזריה ותמונתיה יובאה מתאילנד כולל תמונות הקיר חוצצי הזכוכית המעוטרים בציורי יד וכל הרהיטים ואפילו התיקרה מושקע לכל הדעות ומאוד רומנטי המסעדה מאובזרת עד לפריט האחרון נקיה ומצוחצחת. בגלל השעה המוקדמת יחסית שהגענו המסעדה היתה יחסית ריקה ועד שסיימנו את הארוחה היא הייתה מלאה לעיפה. טוב אז לדקורציה אפשר לתת ציון 12 אבל בליבי התחילו להסתנן חששות שאני הולך להשאיר עבור ארוחה זוגית כמה מאות דולרים והאמת התבדדיתי והמחיר בהחלט שווה נפש בעיקר לאור ההשקעה במסעדה. ועתה לנושא הקולינרי מיד לאחר שהושיבו אותנו על שולחן ערוך ע"פי כל כללי הטקס הגיע מלצרית חייכנית בשם זהבה שהביאה עימה מחמצים סיניים וכמובן הגישה לנו תפריטים של מגוון המנות במסעדה ותפריט יינות . ונעלמה כפי שבאה והותירה אותנו עם מרחב המחיה הנחוץ להצצה בתפריט ושבה לאחר מספר דקות לשאול באם אנו זקוקים לעזרה. כמובן ששאלנו על מומלצי הבית קבלנו הסבר מקיף ומהיר על התפריט שכתוב באופן נהיר ומובן ודאגו להזהירנו מראש שהמנות הן גדולות החלטנו ללכת על מנות מסורתיות בת זוגי הזמינה מרק תירס למנה ראשונה ואני הזמנתי אגרול ירקות שלווה ברוטב מרתק של אננס ושום או רוטב חמוץ מתוק גם המרק והאגרול היו לעילה ולעילה כמנה עיקרית הזמנתי עוף בלימון (נתחי עוף בטמפורה בניחוח לימון) שהיה מטוגן כיאות לא שמן ולווה ברוטב לימוניעדין בת זוגי הזמינה נתחי אווז בפטריות וירקות שהיה עשוי כיאות אבל האווז היה ככל הנראה מיושן והיה מעט צמיגי עם טעם רקע של טיפול שעבר ב"סליטרה" לריכוך. כתוספת בחרנו איטריות מוקפצות עם ירקות שהיתה טעימה מאוד את הארוחה בחרנו ללוות ביין סמוק מסוג זיגפנדל מסידרת סלקטד של כרמל שהיה מצונן כיאות. מנות אחרונות לא יכולנו להזמין כי התפוצצנו ולא נשאר אפילו מקום לפינה המתוקה המחירים להפתעתנו היו בהחלט הגיוניים הארוחה כולה כולל היין עלתה 256 ש"ח כולל בקבוק יין ניתן לאכול את הארוחה ללא היין ב 182 ש"ח נ.ב. מומלץ לבעלים להחזיק חוץ מתה ירוק גם קפה חבל!! לסיכום אין מילים העיצוב והדקורציה מדהימים השרות יעיל נעים ובעל יחס אישי אוכל ברמה טובה חוויה שתיחרט בזיכרון כחוויה נעימה במחיר סביר רק שתישמרו על המקום ותתנו עוד שיוף קטן וסופי למנות ותקבלו 9 מ 10 בקיצור בעם אתם מגיעים לאילת כדאי מאוד לבקר במקום המסעדה עובדת כל השבוע מהשעה 13.00 טלפון להזמנות 08-6365591 בהחלט שווה.
01/07/2006 19:14


2013 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: משלוחים  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר