פורטל שיתוף המתכונים

 חיפוש מתקדם
ראשי    מתכונים    פורומים    מאמרים    טיפים    תכניות בישול לצפייה ישירה    ספרי בישול    מסעדות    Lionetwork Hebrew Site  English Site
התחבר באמצעות חשבונך ב facebook או התחבר או צור חשבון
מתכונים חדשים  ::   הנצפים ביותר השבוע  ::   המועדפים ביותר
 
  הוספת מתכון
 בקשו מתכון
 חיפוש מתקדם
 ממיר מידות ומשקל
 
Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
בשר גולש (צלי בסגנון הונגרי) בסיר לחץ       מאת: amitsur



תכניות בישול לצפייה ישירה
לחץ לצפייה בסדרה
תכניות בישול לצפייה ישירה גורדון רמזי מעבר לנקודת הרתיחה
עונה 1  


amitsur
מספר מנות: 4-6
זמן הכנה: כ-חצי שעה
זמן בישול/אפיה: 1 שעה
קטגוריה: בשר
סגנון: הונגרי (119 מתכונים הונגריים)
אופן ההכנה: בישול בסיר
רמת קושי: בינוני
סוג מנה: עיקרית
סוג מטבח: בשרי
כשר: כן
בשר גולש (צלי בסגנון הונגרי) בסיר לחץ
 הקדמה
לבשול בשר רך וטעים יש להכינו כראוי ולבשל באטיות זמן רב יחסית.
הבשול בסיר לחץ פותר שתי בעיות בבת אחת - קצור זמן הבשול ותוצאות נפלאות
של בשר רך וטעים מאד. לתוצאות הכי טובות אני ממליץ על בשר צלי עגל
(טיבון ויל באריזת רשת), הבשר לא זול אך התוצאות מעולות!!!
 החומרים הדרושים
1 חבילה בשר מס' 5 (צלי כתף ,רצוי עגל– במשקל 1.5 ק"ג בערך)
2 יח' בצל גדול
3-4 שני שום
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור גרוס גס.
½ כפית מלח דק
1/3 כוס קטשופ
1 קופסה רסק עגבניות (100 גר')
1 קובייה "ניחוח צלי" של קנור
5-6 עלי דפנה
1/3 כוס שמן זית משובח
מים לכסוי הבשר בסיר

 אופן ההכנה
להפשיר את הבשר הקפוא על צלחת במקרר (במשך הלילה לפני הבישול- עד שהבשר רך לגמרי)
לנקות עודפי שומן ועור מן הבשר ולפרוש, בניצב לסיבי הבשר ,לפרוסות עבות (1.5-2 ס"מ)
לחמם שמן הזית במחבת טפלון גדולה, כאשר השמן חם, לטגן את פרוסות הבשר משני הצדדים עד קבלת גוון בהיר עם סימני חריכה קלים.
להסיר את הבשר מן המחבת על צלחת מכוסה בנייר סופג (מגבת ניר של המטבח) – אם השמן נקי אחרי הטיגון והשומן הנוסף מן הבשר מועט, אפשר להשתמש בו להמשך הבישול – אחרת – לשפוך ולהחליף בשמן זית טרי.
הבישול נעשה בסיר לחץ – בשלב זה יש להעביר את השמן מן הטיגון (או טרי) לסיר הלחץ.
לחתוך 2 הבצלים לקוביות קטנות (בערך 1/2 עד 1 ס"מ) ואת שני השום לפרוסות דקות.
לטגן את הבצל והשום בסיר הלחץ הפתוח עד השחמה (להשגיח ולבחוש בכף עץ מדי פעם)
בכלי נפרד להכין תערובת של כל החומרים (קוביית הטיבול – לגרד בפומפייה) והוסיף מעט מים בכדי לאפשר ערבוב נוח.
לפני הוספת התערובת לסיר, להוסיף את נתחי הבשר המטוגנים קלות ולערבב היטב עם הבצל והשום המושחמים (ע"י הרמת הסיר וניעורו בתנועה סיבובית (בכוון השעון, למשל) אחרי הערבוב – להוסיף את התערובת עם התבלינים לערבב בתנועה סיבובית, או בכף עץ ולהוסיף מי ברז בדיוק עד גובה הבשר בסיר.
לסגור את מכסה סיר הלחץ ולערבב שנית בסיבוב עדין.
להביא לרתיחה , להקטין את האש כך שיצא סילון אדים קל מן השסתום. לבשל במשך 1 שעה מן הרתיחה. בגמר הבישול לכבות את האש , לשחרר לחץ בזהירות ולפתוח את המכסה.
להפריד בין הבשר והרוטב ע"י הוצאת הבשר בעזרת כף מחוררת לכלי ההגשה (או האכסון). את הרוטב אפשר לסננן ולאכסן בכלי נפרד.
אפשר להשתמש ברוטב להוספה לאורז מבושל או כל תוספת אחרת לפי הטעם. אם רוצים לקבל רוטב דל שומן – מקפיאים את הרוטב ואחר כך מורידים את כל השומן שנפרד מן הרוטב ומונח בשכבה העליונה.

בתיאבון!



Bikely - כל מה שמעניין בתחום האופניים
מקור: עצמי
 מוגש מאת
amitsur

בתאריך 27/05/06

715 מתכונים נוספים

סך הכל צפיות: 28452מתחילת השבוע: 4532
בחרו למועדפים שלהם: 16מי בחר למועדפים



ספר המתכונים שלי



שלחו ספר זה לחבר במייל 

גרסה להדפסה
שלח לחבר
הוספת המתכון לספר האישיהוספת המתכון למועדפים

תגובות גולשים:
הצג את כל 6 התגובות
avatar
sosi: המתקון גרם לי לרעב לפיכך חיפשתי לקנות סיר לחץ מקצועי וטוב בקיצור מצאתי בהום סנטר את סיר הלחץ הטוב ביותר שאני מכיר סיר דגם אבינוקס של קרוזינוקס בגלל היותי תושב לונדון אני מכיראת סיר הלחץ אבינוקס המיוצר על ידי קרוזינוקס בצעתי שלב אחרי שלב כפי שכתבת ובסוף התהליך לקקתי את האצבעות יפה וטוב מאוד תמשיך לכתוב מתכונים לסיר הלחץ שלי
26/09/2008 22:48
avatar
CookShare: אכן סיר לחץ איכותי ביותר. ניתן להתרשם מהסיר בחנות CookShare Store סיר לחץ אבינוקס 6 ליטר
16/04/2010 18:12


2013 © CookShare
מתחתנים? כנסו לחוגגים בכיף - חתונה ברשת  :: משלוחים  :: מתכונים  :: מתכון  :: Bikely - אופניים
אודותינו  :: פרסמו אצלנו  :: תנאי שימוש  :: אימיול :: משחקי רשת :: מתכונים מסעדות ואוכל :: סרטים :: משחקים  :: פורומים  :: יצירת קשר