חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז בוכארי עם בשר קצוץ,גזר וגרגירי חומוס - סירקניז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סירקניז - תבשיל אורז עם בשר טחון,גזר וגרגירי חומוס מהמטבח הבוכארי brזה פשוט מדהים אני הוספתי 200 ג"ר לבבות עוף חתוחים לחציים חבל"ז br
אורז בוכארי עם בשר קצוץ,גזר וגרגירי חומוס - סירקניז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סירקניז - תבשיל אורז עם בשר טחון,גזר וגרגירי חומוס מהמטבח הבוכארי brזה פשוט מדהים אני הוספתי 200 ג"ר לבבות עוף חתוחים לחציים חבל"ז br
הוראות הכנה
מרכיבים
3/4 כוס שמן
2 בצלים, קצוצים דק
1/5 ק"ג בשר קצוץ (בקר או שווארמה הודו נקבה)
8 גזרים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס גרגירי חומוס (מבושלים וקלופים)
1 כף מלח גס
2 פלפלוני שאטה קטנים, קצוצים
4 כוסות אורז עגול
לשום:
8 שיני שום גדולות, כתושות
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן
אופן ההכנה
1. בסיר מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי עירבוב בכף עץ כדי שהבשר ייפרד לפירורים. מוסיפים את הגזר, מטגנים קלות ומוסיפים את החומוס. מטגנים 3-2 דקות מוסיפים 4 כוסות מים, מלח ופלפלוני שאטה, מרתיחים כחצי שעה.
2. בינתיים מטפלים באורז: שוטפים היטב, משרים במי מלח למשך 10 דקות, שוטפים שוב ומוסיפים לסיר המבעבע. מערבבים בזהירות ונותנים לאורז לספוג את הנוזלים (האורז והנוזלים צריכים להיות באותו הגובה בשלב זה). אחרי שהאורז ספג את המים יוצרים "חור" במרכזו ועוד שלושה חורים קטנים מסביב, שיעזרו לאוורר את האורז. מניחים מגבת על הסיר ומכסים במיכסה תואם (אם יש לכם דרך להניח משקולת על המיכסה - מה טוב). מבשלים מעל להבה נמוכה במשך 15 דקות. מסירים את המיכסה ואת המגבת, מערבבים בזהירות ומבשלים עוד 15 דקות.
3. בינתיים מכינים את השום: בצלוחית מערבבים את השום הכתוש עם מלח ושתי כפיות מים. מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את תערובת השום, בוחשים היטב ומכבים את הלהבה. השום משנה גוון במהירות, והופך חום בהיר (זהירות לא לשרוף!) כשהאורז מוכן מעבירים אותו בהדרגה לסיר אחר ובכל פעם מטפטפים מעט מתערובת השום, כך שהטעמים יתמזגו.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון