חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
Filter by Custom Post Type
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת




פאייה קלאמרי שחורה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe
פאייה קלאמרי שחורה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe
הוראות הכנה
מרכיבים
700 גר' קלמארי מלוכלך
1-2 שקיות דיו קלמארי שחור (4. גר')
2. בצלים בינונים
6. שיני שום
1. צרור עלי מנגולד
400 גר' אורז עגול
כ-600 מ"ל ציר דגים
1/4 כפית פלפל שחור
6. כפות שמן זית
2. כפיות מלח (לפי הטעם)
מיץ מ-2 לימונים
אופן ההכנה
מנקים את הקלמארי ולחתוך לרצועות דקות.
מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים וקוצצים.
מחממים במחבת שטוחה ורחבה שמן זית ומטגנים את גבעולי המנגולד,שום ובצל להזהבה (מוציאים מהמחבת קודם את המנגולד וממשיכים לטגן את השום והבצל), מתבלים.
מוסיפים את האורז והקלמארי, מערבבים היטב ומנמיכים את האש.
מוסיפים את ציר הדגים החם ומבשלים 10 דקות, לציר מוסיפים את הדיו אחרי שפותחים אותו לחד עם נוזל חם.
מוסיפים את עלי המנגולד ומיץ הלימון ומבשלים עוד 10 דקות על להבה נמוכה, עד לסיום ספיגת הציר,מכסים במגבת ונותנים מנוחה 10 דקות.
לפני ההגשה מקשטים ברבעי לימון נוספים.
מגיש: אשת_פוטיפר
מקור:
שתף את המתכון