חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
Filter by Custom Post Type
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת




קובה חלבי (קובה בורגול)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe
קובה חלבי (קובה בורגול)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות בורגול טחון דק
¾ כוס סולת
2 כפות קמח
1 ביצה
½ כפית כורכום
1 כפית מלח
½1 בצלים קצוצים דק
½ ק"ג בשר בקר טחון גס
4-5 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
½ כוס צנוברים
½ כפית מלח
½1 כפיות בהרט
שמן
אופן ההכנה
משרים את הבורגול בקערה עם מים למשך כשעה. מסננים את המים ומערבבים את הבורגול עם הסולת, הביצה, הקמח, הכורכום וכפית המלח לעיסה אחידה. משהים בצד לרבע שעה לפחות.
במחבת גדולה מחממים מעט שמן. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן, תוך ערבוב, עוד כרבע שעה (אולי קצת פחות). תוך כדי טיגון וערבוב הבשר דואגים לפורר אותו עם כף העץ. מוסיפים את הצנוברים, הפטרוזיליה, המלח והבהרט, מערבבים היטב, מסירים מהאש ומצננים.
בידיים רטובות לוקחים מתערובת הבורגול כמות בגודל של ביצה (בערך) ומגלגלים למין אליפסה שגם היא בצורת ביצה. בעזרת האגודל יוצרים גומה במרכז הביצה ומניחים שם ככף מתערובת הבשר. סוגרים ומגלגלים לקובה חלקה. מניחים על תבנית או מגש וחוזרים על הפעולה עד לגמר המלית או הציפוי.
במחבת רחבה מחממים שמן ומטגנים בו את הקובות היטב מכל הצדדים (ניתן, כמובן, לטגן גם בשמן עמוק).
מגישים חם ומיד.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון