חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז ירוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אורז ירוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז פרסי לבן
2 כפות שמן זית
2 כוסות תרד קצוץ
1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (לא חובה)
מלח
אופן ההכנה
1. שמים את האורז במסננת ושוטפים מתחת למי ברז קרים עד שהמים הופכים שקופים לגמרי.
2. מחממים את השמן בסיר קטן (כדאי טפלון) ומוסיפים את האורז. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאורז מתייבש. מוסיפים מים (בגובה של כחצי מ"ס מעל האורז), מלח, תרד ועשבי תיבול הקצוצים. מערבבים, מביאים לרתיחה, מכסים היטב את הסיר ומבשלים על אש מזערית כ- 15 דקות.
3. מכבים את האש ונותנים לסיר לעמוד כ- 10 דקות בלי להסיר את המכסה.
לפני ההגשה מערבבים את האורז במזלג, וכדאי לערבב פנימה 2 כפות שמן-זית.
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון