חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אינגרי - תבשיל בשר וחצילים עירקי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוד מתכון של מאסלנסקי. המקור העירקי מדבר בנתחי בשר, brאבל מסלאנסקי החליף אותם בקציצות נהדרות. נראה ארוך, אבל זה לא ממש. brלהכין, ללבוש פיג'מת פסים, להגיש עם אורז לבן, לגנוח בהנאה ולברך: "ברוך שעשני עיראקי".
אינגרי - תבשיל בשר וחצילים עירקי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוד מתכון של מאסלנסקי. המקור העירקי מדבר בנתחי בשר, brאבל מסלאנסקי החליף אותם בקציצות נהדרות. נראה ארוך, אבל זה לא ממש. brלהכין, ללבוש פיג'מת פסים, להגיש עם אורז לבן, לגנוח בהנאה ולברך: "ברוך שעשני עיראקי".
הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות:
600 גרם בשר טחון
2 ביצים
שני בצלים קצוצים דק דק דק
זר פטרוזיליה גדול ויפה קצוץ גם הוא דקיקות
2 כפות קמח מצה
פלפל, מלח
כף וחצי בהרת
לרוטב:
2 כפות קארי
2/3 כף בהרת
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות שטוחות אבקת מרק
פלפל שחור גרוס
¼ כפית פפריקה חריפה
8 שיני שום קצוצות
2/3 כוס מיץ לימון טרי
4-5 כוסות מים רותחים
3-4 כפות סוכר
6 חצילים בינוניים קלופים וחתוכים לאורך ואז לרבעים
ביצה
שני בצלים בינוניים
8 עגבניות אדומות ויפות
שמן לטיגון
אופן ההכנה
1. לערבב את כל חומרי הקציצות ולהניח בקערה מכוסה כשעה במקרר.
2. בקערה מערבבים את חומרי הרוטב ומניחים במקרר לחצי שעה.
3. טובלים את החצילים בביצה ומטגנים במחבת עם שמן עד להשחמה מכל הצדדים. מניחים את החצילים המטוגנים על נייר סופג.
4. בסיר כבד גדול ורחב מטגנים שני בצלים קצוצים דק עד הזהבה, עליהם מניחים שכבה של פרוסות עגבניות, מטגנים עוד ארבע דקות ומידי פעם הופכים בזהירות את פרוסות העגבניות.
5. מניחים מעל מחצית מכמות החצילים.
6. שופכים את הרוטב שהכנו מראש בזהירות על הבצל, החצילים והעגבניות כדי לא להרוס את היצירה ולהרתיח.
7. כשרותח ,צרים קציצות בינוניות מתערובת הקציצות המקוררת, מניחים את הקציצות על החצילים. על הקציצות מניחים עוד שכבה של עגבניות וחצילים.
9. מרתיחים שוב. מעבירים את הסיר לאש קטנה לבישול של כרבע שעה-עשרים דקות.
10. עורכים בתבנית פיירקס את התבשיל, מסדרים יפה ועליה שופכים את הרוטב. מכניסים לגריל להשחמה. אחרי שהשחים, מכבים את הגריל ומשאירים את התבשיל בתוכו למען יתייצב.
מגיש: גן-עדן
מקור: מאסלנסקי
שתף את המתכון