הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס מיץ תפוזים טרי
½1 כוסות יין מוסקט
קליפה מגורדת מ-½ תפוז
½ מקל וניל או כפית תמצית וניל
קורט אגוז מוסקט טחון
7 גרם ג'לטין (חצי שקית אבקה)
2 כפות מים
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
לקישוט:
פירות טריים ועלי נענע
אופן ההכנה
בסיר קטן מרתיחים מיץ תפוזים עם וניל. מוסיפים יין וקליפת תפוז ומבשלים כדקה נוספת.
מסירים מן האש. מערבבים את הג'לטין עם 3 כפות מים (לא חמים) ומשהים דקה עד שהגרגרים מתנפחים וסופחים את רוב המים. ממיסים במיקרוגל 10-20 שניות עד שהג'לטין נמס.
מוסיפים את הג'לטין המומס למיץ התפוזים והיין ומערבבים היטב. מתבלים באגוז מוסקט.
מסננים את התערובת ומוזגים לגביעי יין. אפשר להוסיף, בשלב זה ,קוביות של פירות טריים פנימה.
מקררים במקרר 3-4 שעות עד להתייצבות מוחלטת. מקציפים שמנת וסוכר לקצפת יציבה ומקשטים כל כוס בכף קצפת (או מזלפים "שושנת" קצפת בעזרת שקית זילוף).
מקשטים בפירות ועלי נענע ומגישים קר מאוד.
בתיאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון