חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


גביעי ג'לי מוסקט-תפוז וקצפת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קינוח קר עם ניחוח זכרונות ילדות (ג'לי אינסטנט בטעם של...). brמגיע כקינוח בקעריות קטנות, לפעמים עם כמה תותים ששטו בפנים לפני שהתקרש, brאו מעל עוגת גבינה קרה, בשכבה שקופה צבעונית ויפה.
גביעי ג'לי מוסקט-תפוז וקצפת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קינוח קר עם ניחוח זכרונות ילדות (ג'לי אינסטנט בטעם של...). brמגיע כקינוח בקעריות קטנות, לפעמים עם כמה תותים ששטו בפנים לפני שהתקרש, brאו מעל עוגת גבינה קרה, בשכבה שקופה צבעונית ויפה.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס מיץ תפוזים טרי
½1 כוסות יין מוסקט
קליפה מגורדת מ-½ תפוז
½ מקל וניל או כפית תמצית וניל
קורט אגוז מוסקט טחון
7 גרם ג'לטין (חצי שקית אבקה)
2 כפות מים
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
לקישוט:
פירות טריים ועלי נענע
אופן ההכנה
בסיר קטן מרתיחים מיץ תפוזים עם וניל. מוסיפים יין וקליפת תפוז ומבשלים כדקה נוספת.
מסירים מן האש. מערבבים את הג'לטין עם 3 כפות מים (לא חמים) ומשהים דקה עד שהגרגרים מתנפחים וסופחים את רוב המים. ממיסים במיקרוגל 10-20 שניות עד שהג'לטין נמס.
מוסיפים את הג'לטין המומס למיץ התפוזים והיין ומערבבים היטב. מתבלים באגוז מוסקט.
מסננים את התערובת ומוזגים לגביעי יין. אפשר להוסיף, בשלב זה ,קוביות של פירות טריים פנימה.
מקררים במקרר 3-4 שעות עד להתייצבות מוחלטת. מקציפים שמנת וסוכר לקצפת יציבה ומקשטים כל כוס בכף קצפת (או מזלפים "שושנת" קצפת בעזרת שקית זילוף).
מקשטים בפירות ועלי נענע ומגישים קר מאוד.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור:
שתף את המתכון