חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ממתק שוקולד ובוטנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוא זכה לכינוי "נחמה מתוקה" בכבוד, יש לו סגולות רפואיות של ממש, בגרסה המרירה והכהה שלו הוא מכיל חומרים הדומים בתכונותיהם לאדרנלין, חומרים אחרים משפיעים על מצב הרוח שלנו (לטובה כמובן), הוא בעל יכולת המרצה בדומה לקפה השחור והתה היות והוא מכיל כמות רבה של קופאין. brמחקרים הוכיחו כי השוקולד עוזר לתפקוד מערכת הדם שלנו ובכך הוא מסייע לקרישות בדומה לתכונות של תרופות כמו קומדין ואספירין. brסיפרו עליו שהוא יכול להוות תחליף לסירופ לשיעול (היום כבר כדאי להיות חולה, תירוץ מצוין לילדים שלנו וגם למבוגרים ). brאז כשאתם מאוהבים, מדוכאים, או שסתם משעמם לכם ואתם צריכים חבר שימתיק לכם את אותם רגעים קחו קוביית שוקולד אחת, הניחו אותה על הלשון והמתינו בסבלנות עד שהיא תתמוסס לה לאט לאט, הטעם המשכר שלה יחלחל לכל פינה בחלל הפה שלכם, ריח הקקאו המתקתק יעטוף אתכם ויעלה חיוך על פניכם. brהקפידו להשתמש בחומרי גלם איכותיים, בקקאו הולנדי כהה ובשוקולד בעל אחוזי מוצקי קקאו גבוהים 70%-75%, אשר יביאו לתוצאות טובות ולטעמים עשירים ומודגשים יותר, כמובן ששימוש בשוקולד בעל אחוזים פחותים יביא לתוצאות טובות, אך ההבדל הוא עצום. brלהלן מתכון של ממתק שוקולד נפלא, ילדים ומבוגרים יתמוגגו ממנו. brזהו גם רעיון מקורי למתנה- לאחר קירור הממתק והתייצבותו, עטפו כל יחידה בנייר צלופן, ארזו בקופסא דקורטיבית וקישרו בסרט סטן מתאים. brאני יודע שהייתי שמח לקבל מתנה שכזו. br
ממתק שוקולד ובוטנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוא זכה לכינוי "נחמה מתוקה" בכבוד, יש לו סגולות רפואיות של ממש, בגרסה המרירה והכהה שלו הוא מכיל חומרים הדומים בתכונותיהם לאדרנלין, חומרים אחרים משפיעים על מצב הרוח שלנו (לטובה כמובן), הוא בעל יכולת המרצה בדומה לקפה השחור והתה היות והוא מכיל כמות רבה של קופאין. brמחקרים הוכיחו כי השוקולד עוזר לתפקוד מערכת הדם שלנו ובכך הוא מסייע לקרישות בדומה לתכונות של תרופות כמו קומדין ואספירין. brסיפרו עליו שהוא יכול להוות תחליף לסירופ לשיעול (היום כבר כדאי להיות חולה, תירוץ מצוין לילדים שלנו וגם למבוגרים ). brאז כשאתם מאוהבים, מדוכאים, או שסתם משעמם לכם ואתם צריכים חבר שימתיק לכם את אותם רגעים קחו קוביית שוקולד אחת, הניחו אותה על הלשון והמתינו בסבלנות עד שהיא תתמוסס לה לאט לאט, הטעם המשכר שלה יחלחל לכל פינה בחלל הפה שלכם, ריח הקקאו המתקתק יעטוף אתכם ויעלה חיוך על פניכם. brהקפידו להשתמש בחומרי גלם איכותיים, בקקאו הולנדי כהה ובשוקולד בעל אחוזי מוצקי קקאו גבוהים 70%-75%, אשר יביאו לתוצאות טובות ולטעמים עשירים ומודגשים יותר, כמובן ששימוש בשוקולד בעל אחוזים פחותים יביא לתוצאות טובות, אך ההבדל הוא עצום. brלהלן מתכון של ממתק שוקולד נפלא, ילדים ומבוגרים יתמוגגו ממנו. brזהו גם רעיון מקורי למתנה- לאחר קירור הממתק והתייצבותו, עטפו כל יחידה בנייר צלופן, ארזו בקופסא דקורטיבית וקישרו בסרט סטן מתאים. brאני יודע שהייתי שמח לקבל מתנה שכזו. br
הוראות הכנה
מרכיבים
2 תבניות של אינגליש קייק חד פעמי (מאלומיניום) משומנות בעדינות בשמן קנולה או סויה
מצרכים-
500 גר' שוקולד מריר קצוץ (עדיף עם 70% מוצקי קקאו)
50 גר' חמאה
4 כפות חמאת בוטנים עם שבבי בוטני
1/2 כפית משחת וניל או כפית תמצית וניל אמיתית
1 פחית חלב ממותק ומשומר
אופן ההכנה
אופן הכנה-
שימו את כל המרכיבים בסיר בינוני ובשלו על להבה בינונית עד להמסה תוך כדי בחישה בכף עץ.
העבירו לאש קטנה והמשיכו לבחוש נמרצות עד שתתקבל תערובת אחידה - לא להביא לרתיחה.
המשיכו במלאכת הבחישה עד שהתערובת מסמיכה, צקו מיד לתבניות המוכנות והשטיחו.
התערובת מעט חמה ועדיין רכה, זה הזמן לפזר על פני הממתק אגוזים קצוצים, פרוסות שקדים, מרצפן חתוך לקוביות או צימוקים- פזרו והדקו מעט כדי שהציפוי ייקלט בצורה טובה.
קררו עד להתייצבות התערובת, הוציאו מהתבניות בזהירות וחיתכו בעזרת סכין גדולה וחדה לצורת משלושים או ריבועים.
מגיש: מתוק
מקור:
שתף את המתכון