חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק בשר עם עדשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק בשר עם עדשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
500 גר' אסאדו, פרוסה עבה של אוסובוקו, 200 גר' עצמות חוליה, או מגשית נתחים למרק וחמין
1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק
2 כפות שמן צמחי
2.5 כוסות עדשים ירוקים שטופים ומסוננים
2 גזר בינוני קלוף וחתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום כתוש
2.5 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור
כפית וקצת של כמון
חופן כוסברה קצוצה דק
2 לימונים פרסי יבש
4.5 ליטר מים
אופן ההכנה
1. חותכים את הבשר לקוביות 2X2 ס"מ. מניחים את הבשר בסיר ומכסים באמצעות כ- 3 ליטר מים קרים וכפית מלח. מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף ומבשלים על להבה נמוכה/בינונית שעה וחצי ללא מכסה.
2. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום להזהבה קלה, מוסיפים את הקולרבי והגזר ומטגנים עוד כ– 5 דקות .
3. מוסיפים את הירקות לסיר המרק יחד עם העדשים, עוד כ- ליטר וחצי מים ושאר התבלינים למרק.
4. מבשלים כשעה וחצי נוספות על להבה נמוכה ללא מכסה, משלימים טעמים ולסיום מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.
-ניתן להמיר לימון פרסי ב- 3 כפות מיץ לימון.
מגיש: יוסף ל
מקור: מתכון של השף אבי שטייניץ
שתף את המתכון