חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


משקה סלק קר כמו של אמא שלי (בורשט)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

משקה סלק קר כמו של אמא שלי (בורשט)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
6 סלקים בינוניים מוצקים ורעננים
1/4 כוס מיץ לימון
6 כוסות מים
1/4 כפית מלח
4 חלמונים של ביצים גדולות
כפית וחצי סוכר
קמצוץ פלפל לבן
קמצוץ מלח
תוספות
שמנת חמוצה
פירה תפוחי אדמה המוגש כליווי
אופן ההכנה
1.מקלפים את הסלקים ומגררים אותם במגרדת .
2.מכניסים לסיר גדול עם מיץ מלימון אחד ושש כוסות מים. מוסיפים מלח רגיל ומביאים לרתיחה.
3.מנמיכים את האש ומבשלים כ30- דקות עד שהסלקים המגוררים מתרככים. מסירים מהאש.
4.בקערה גדולה ועמוקה טורפים קלות בעזרת מזלג או מטרפת יד את החלמונים (הצהוב בלבד). תוך כדי טריפה מוסיפים להם כוס מהמרק החם להשוואת טמפרטוה). טורפים היטב יוצקים אותה חזרה לסיר עם שארית המרק ושוב מערבבים כדי שהחלמונים יתערבבו
5. מוסיפים את מיץ הלימון הנותר, ככפית סוכר . טועמים ומוסיפים עוד מלח או סוכר אם צריך. מכסים ומצננים היטב לפני ההגשה.
הגשה: את המרק אפשר להגיש בצלחות מרק רחבות בתוספת תפוח אדמה מבושל וקלוף וכף גדושה שמנת חמוצה . אפשר גם לקשט את הצלחת בגבעול קטן של שמיר או לקצוץ מלפפון ירוק לחתיכות קטנות, להוסיף לו שום כתוש ושמיר קצוץ, וכל מי שמעוניין יוסיף מהתערובת הזו למרק בעצמו.
לשתייה בכוס: כדאי לסנן לפני כן מהמרק חלק מהסלק המגורר. לטלטל אותו היטב בצנצנת או בקערה סגורה היטב כדי שיקציף מעט ולצקת לכוסות גבוהות עם קוביות קרח. להניח על כל כוס כף שמנת חמוצה . כל לוגם כבר יערבב לעצמו.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון