חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת גבינה קלה להכנה עם תותים ולימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת גבינה קלה להכנה עם תותים ולימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם גבינת שמנת טבעית עם אחוזי שומן כמה שיותר גבוהים
120 גרם גבינה 5% לאפייה
100 גרם שמנת חמוצה
100 גרם סוכר לבן
2 כפיות קליפת לימון מגורדת
2 ביצים שלמות
120 גרם שמנת מתוקה 38%
אופן ההכנה
אופן הכנת העוגה:
יש להקציף את השמנת המתוקה ולהוסיף את הביצים אחת אחת.
כאשר הקצפת מתחילה להיות הומוגנית מוסיפים את שאר החומרים, וממשיכים להקציף למקסימום אווריריות. יוצקים על הבצק הפריך ומכניסים לאפייה.
מתחילים ב-200 מעלות ויורדים ל-170. זמן האפייה כחצי שעה בסך הכל.
אופן הכנת הרוטב:
רכיבים:
2 כוסות מלאות בתותים טריים
½ כוס מלאה בסוכר לבן
¼ כוס מים
1 מקל למון-גראס
2 גבעולי מנטה טרייה/נענע טרייה
אופן ההכנה:
מרתיחים את המים על מחבת קטנה ומוסיפים לתוכה את הלמון-גראס. מוסיפים את הסוכר למחבת עם המים ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס.
בשלב זה מוסיפים את התותים ומערבבים היטב. לאחר חצי דקה מוסיפים את הנענע למשך חמש דקות, לאחר מכן זורקים את הנענע ומכניסים את הרוטב למקרר.
מגיש: יוסף ל
מקור: השף משה שגב (תמונה: ASAP)
שתף את המתכון