חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"פולואו" אורז חומוס וחזה עוף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון מסורתי שלמדתי מאמא שלמדה מסבתא...משגע בטעמו וריחו... brלידע כללי - "פולואו" הינו מאכל על בסיס אורז עם תערובות שונות.
"פולואו" אורז חומוס וחזה עוף
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון מסורתי שלמדתי מאמא שלמדה מסבתא...משגע בטעמו וריחו... brלידע כללי - "פולואו" הינו מאכל על בסיס אורז עם תערובות שונות.
הוראות הכנה
מרכיבים
3 כוסות אורז פרסי (לא מבושל)
3 בצלים גדולים
חזה עוף שלם (של עוף אחד) חתוך לנתחים קטנים בגודל כ- 2 סמ'
250 גרם גרגרי חומוס יבשים, מושרים לילה, ומבושלים במים
כוסברה קצוצה ( כחצי חבילה )
תפוחי אדמה קלופים פרוסים לאורך או בצל גדול פרוס לעיגולים- לתחתית הסיר
שמן
תבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום, קינמון.
אופן ההכנה
שלב א'- מכינים אורז לבן :(יכול לשמש גם כמתכון קל פשוט מהיר וטעים לאורז לבן לכל מטרה)
שמים בסיר 3 ו-3/4 כוסות מים ( כוס ורבע מים על כל כוס אורז לא מבושל), עם כ- 5 כפות שמן, ומעט מלח, מכסים ומביאים לרתיחה. בינתיים שמים את האורז במסננת ושוטפים תוך בחישה ידנית תחת זרם מים עד שהמים היוצאים שקופים. כשהמים בסיר רותחים מכניסים פנימה את האורז השטוף, מערבבים מעט ומביאים שנית לרתיחה. מעבירים לאש קטנה, מבשלים, כמובן במכסה סגור, כ-20 דקות, ומכבים את האש.
שלב ב'- קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן, כשהבצל חום-זהוב מכניסים את נתחי העוף ומטגנים תוך ערבוב עד שהעוף מלבין, מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים ומערבבים יחד, מוסיפים התבלינים (לא לקמץ בכורכום וקינמון !!!) , והכוסברה הקצוצה. מערבבים ומבשלים כ-15 עד 20דקות (לערבב מדי פעם). אם יבש מידי להוסיף מעט שמן.
שלב ג'- התקנת התבשיל.
מניחים בתחתית סיר פרוסות של בצל או של תפוחי אדמה, יוצקים עליהם מעט שמן,מעט מים, ומפזרים מעל כורכום. מכאן ניתן להמשיך בשתי דרכים שונות:
דרך 1. לערוך שכבות של אורז ומלית לסרוגין, כלומר על השכבה התחתית להניח שכבת אורז לבן , עליה שכבת מלית , שוב אורז ושוב מלית, שכבה עליונה אורז. ( יש הנוהגים ליצור מעין פירמידה כך שהאורז והמלית לא יגעו בדופנות הסיר). לאחר הבישול האיטי , ולקראת ההגשה מערבבים את המרכיבים , בעדינות.
דרך 2. בקערה נפרדת מערבבים את האורז והתערובת שהכנו לתערובת אחידה,עד שכל האורז מקבל גוון אחיד של התבלינים. מכניסים את תערובת האורז לסיר על שכבת הבסיס.
מבשלים על אש קטנה , כשהסיר מכוסה, כשלושת רבעי שעה עד שעה (עד שהתחתית מתקשה). ומגישים חם ומהביל.
יש לרוקן את האורז מן הסיר לקערת הגשה, ולמעלה להניח את שכבת הבסיס שמן הסתם אמורה להתקשות והיא פריכה ו...טעימה במיוחד!
במידה ולא אוכלים מיד ניתן להשאיר את הסיר על אש קטנה מאד , מעט פתוח למניעת התרככות יתר של האורז. אפשר להניח על המכסה או מתחתיו מגבת לספיגת הלחות.
מגיש: ורדה קדמי
מקור: מתכון משפחתי
שתף את המתכון