חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"פלאן" של אגסים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"פלאן" של אגסים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 אגסים – 3 מהם קלופים וחתוכים לקוביות
140 גר´ סוכר
4 חלבונים מוקצפים עם סוכר
100 גר´ אבקת סוכר
חמאה
מלח
קמח
½ קילו שעועית לבנה יבשה
לבסיס:
300 גר´ קמח
175 גר´ חמאה
30 גר´ אבקת סוכר
קורט מלח
אופן ההכנה
מערבבים את, החמאה, הקמח, הסוכר וקורט מלח עד שנוצר בצק במצב פרורים.
מוסיפים מעט מים כדי ליצור בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך 30 דקות לפחות.
משמנים תבנית אפיה בחמאה ומקמחים אותה.
מרפדים את התבנית בבצק, כך שהשולים יהיו גבוהים.
אופים בצורה עיוורת (מניחים ניר אפיה, ומעל את השעועית היבשה) בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 40 דקות.
למחבת בוזקים את הסוכר, החמאה, מקרמלים את האגסים ומניחים אותם על הבצק האפוי (כמובן, לאחר שמורידים את נייר האפייה והשעועית).
מעל האגסים בוזקים את החלבונים המוקצפים, מפזרים את אבקת הסוכר
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 15 דקות .
את האגס הנותר חותכים לאורך ל 8 פרוסות, מפזרים מעליהן אבקת סוכר ומכניסים לתנור למספר דקות, עד להזהבה.
מגישים פרוסת עוגה עם פרוסת אגס.
מגיש: benla1
מקור:
שתף את המתכון