חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פסטה אלה פוטנסקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

Pasta Alla Puttanesca - רוטב פסטה פיקנטי שנקרא כך משום שהיה פופולרי בקרב הפרוצות בדרום איטליה... brיש הטוענים שבגלל מהירות הכנתה (בין לקוח ללקוח) ויש הטוענים שבגלל שבתקופות מסוימות נאסר על הפרוצות לצאת מבתיהן חלק מהזמן, ומתכון זה משתמש בעיקר בפריטים משומרים או כאלה שנשמרים היטב מספר ימים.
פסטה אלה פוטנסקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

Pasta Alla Puttanesca - רוטב פסטה פיקנטי שנקרא כך משום שהיה פופולרי בקרב הפרוצות בדרום איטליה... brיש הטוענים שבגלל מהירות הכנתה (בין לקוח ללקוח) ויש הטוענים שבגלל שבתקופות מסוימות נאסר על הפרוצות לצאת מבתיהן חלק מהזמן, ומתכון זה משתמש בעיקר בפריטים משומרים או כאלה שנשמרים היטב מספר ימים.
הוראות הכנה
מרכיבים
500 גר' פסטה קצרה (קונכיות/פנה) או ארוכה (ספגטי)
500 גר' עגבניות טריות
1 צנצנת קטנה של אנשובי בשמן (5-6 פילטים)
3 שיני שום
2 כפות גדושות צלפים משומרים
20 זיתים שחורים מגולענים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1 פלפל אדום חריף קטן
מעט שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה
חולטים את העגבניות במים רותחים לדקה, מקלפים, חותכים, מסלקים את הגרעינים והנוזלים מהעגבניות וקוצצים. מסננים את פילה האנשובי מהשמן וקוצצים. מועכים את 3 שיני השום וקוצצים. חוצים את הפלפל האדום החריף, מנקים ומסלקים את הגרעינים וקוצצים דק. חותכים את הזיתים לפרוסות.
במחבת עמוקה ורחבה מחממים את שמן הזית, מטגנים קלות את השום הקצוץ, ולאחר דקה מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומבשלים 10 דקות, לצמצום הנוזלים.
מוסיפים את הזיתים, הצלפים, הפלפל החריף, הפטרוזיליה והאנשובי. מערבבים ומבשלים יחד מספר דקות, עד שהאנשובי יתמזג עם הרוטב.
מבשלים פסטה עד לדרגת "אל-דנטה", מסננים ומעבירים לכלי. מוסיפים מעט שמן זית ומערבבים. מוסיפים את הרוטב שהכנו, מערבבים ומגישים.
בתיאבון!
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון