חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

גרגרי חומוס מוקפצים בליווי טחינה ביתית
הוראות
מרכיבים
  1. 1 קופסת שימורים גרגרי חומוס
  2. חצי כוס טחינה גולמית
  3. מיץ מחצי לימון
  4. חצי כפית מלח
  5. רבע כוס מים
  6. 8 גבעולי פטרוזיליה קצוצים גס
  7. חצי בצל חתוך לקוביות גסות
  8. 1 שן שום קצוצה
  9. 1 שן שום כתושה
  10. חצי כפית כורכום
  11. חצי כפית פפריקה מתוקה
  12. 1 כף שמן זית
  13. רבע כפית פפריקה חריפה
אופן ההכנה
  1. מערבבים את הטחינה עם השום הכתוש, מיץ הלימון, המים, המלח ומחצית כמות הפטרוזיליה עד לקבלת מרקם של טחינה לא נוזלית ולא מוצקה.
  2. במחבת מחממים את שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה קלה. מוסיפים את גרגרי החומוס (לאחר שסוננו) ומקפיצים ביחד. מוסיפים את השום הקצוץ ואת יתרת התבלינים. מקפיצים כשתי דקות ומסירים מהאש.
  3. בצלוחית עמוקה מניחים לכל סועד מחצית מכמות גרגרי החומוס ויוצקים מעל מחצית מכמות הטחינה.