חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

סלט חומוס לימוני חם עם עלי מנגולד
הוראות
מרכיבים
  1. 1/2 1 כוסות גרגרי חומוס, שהושרו לילה במים
  2. 1 לימון פרסי (שחור) שלם
  3. 1 כוס ציר עוף או מים
  4. 2 כפות שמן זית
  5. 2 גזרים קטנים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  6. 3 "צלעות" מהחלק הלבן של המנגולד, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
  7. 10 עלי מנגולד ירוקים מאוד (החלק הירוק בלבד) קצוצים גס
  8. 1 פלפל שאטה חתוך לרצועות
  9. 1 כף אורגנו קצוץ דק
  10. 1 בצל ירוק חתוך לרצועות דקיקות באורך 5 ס"מ, מושרה במי קרח
  11. 1 כפית שטוחה כמון טחון
  12. 2 כפות מיץ לימון טרי
  13. 1/4 כוס שמן כורכום
  14. מעט פלפל צ‘ילי ירוק חריף (לא חובה)
  15. מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  16. להגשה:
  17. 1/2 כוס גבינת פרמזן רג‘אנו מגוררת
אופן ההכנה
  1. 1. מבשלים את גרגרי החומוס במים כשעה לריכוך. מסננים.
  2. 2. מכינים ציר לימון שחור: מבשלים לימון בציר עוף או מים במשך חצי שעה. מקררים.
  3. 3. מכינים את הסלט ומגישים: מחממים בסיר רחב שמן זית. מוסיפים גזר ואת החלק הלבן של המנגולד ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים עלי מנגולד ופלפל שאטה ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את החומוס ואת ציר הלימון. מגבירים את האש ומצמצמים 3 דקות.
  4. 4. מתבלים באורגנו, בצל ירוק, כמון, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור ושמן כורכום. מקפלים פנימה גבינת פרמזן. מגישים חם, מומלץ לצד קרוסטיני וקרם פרש.