חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

עוגת גבינה עם או ללא סוכר של לחם ארז
היא קלה להכנה, נשמרת במקרר עד ארבעה ימים וחשוב לא לאפות אותה יותר מדי – brשלא תתיבש. brחוק הזהב לעוגה מושלמת: כדאי להקפיד ולא לאפות יותר מדי, brאפיית יתר מייבשת את העוגה. br brאפשר להכין מראש? אפשר להכין עד 3-4 ימים מראש ולשמור במקרר. br br
הוראות
מרכיבים
  1. חומרים:
  2. 3 מכלים (750 גרם) גבינה לבנה 9%
  3. ½ 1 גביעים (375 גרם) שמנת חמוצה
  4. ¼ 1 כוסות (250 גרם) סוכר או תחליף סוכר באותה כמות
  5. 3 ביצים
  6. קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  7. 2 כפיות תמצית וניל
  8. ½ כוס + 1 כף (85 גרם) קמח רגיל
  9. 1 כוס (120 גרם) צימוקים לבנים (לא חובה)
  10. כלים:
  11. תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה
  1. 1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית.
  2. 2. שמים בקערה גדולה את הגבינה, השמנת, הסוכר או התחליף , הביצים, קליפת
  3. הלימון ותמצית הווניל ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח ואת הצימוקים
  4. ומערבבים היטב.
  5. 3. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים שעה עד שעה וחצי, עד שהעוגה מתייצבת,
  6. אך עדיין רוטטת במרכזה כשמטלטלים אותה בעדינות. מצננים בטמפרטורת
  7. החדר ומאחסנים במקרר ללילה.