חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

"קדרת בקר בנוסח כפרי" ממחוז קורליאונה
קדירת בשר בקר בניחוח כפרי הטעם ישאר הרבה זמן אחרי האכילה brמומלץ
הוראות
מרכיבים
  1. 150 גר' חזה אווז מעושן או עצמית הודו מעושנת, חתוך לרצועות
  2. 2 כפות שמן זית
  3. 1/2 1 ק"ג בשר בקר מתאים לצלי קדרה – פליקה, אונטר-ריב, שייטל,
  4. שפיץ שייטל (הכי טוב), צ'ך או כף – חתוך לרצועות של 5.0X5.0X2.0 ס"מ
  5. 1 גזר גדול, פרוס דק
  6. 1 בצל גדול, פרוס דק
  7. 1 כפית מלח
  8. 1/2 כפית פלפל שחור
  9. 2 כפות קמח רגיל
  10. 1 בקבוק יין אדום יבש
  11. 2 כוסות ציר בקר
  12. 1 כף רסק עגבניות
  13. 4 שיני שום כתושות
  14. צרור עשבי תיבול הכולל כמה גבעולי פטרוזיליה וקורנית,
  15. עלה דפנה, גבעול סלרי וחתיכת כרישה כרוך בחוט קשירה
אופן ההכנה
  1. 1. מחממים את התנור ל-250 מעלות צלזיוס.
  2. 2. בקדרה, או סיר שאפשר להכניס לתנור, מחממים את שמן הזית ומטגנים את רצועות חזה האווז במשך 3 – 2 דקות על להבה בינונית. מוציאים את רצועות חזה האווז לכלי בצד.
  3. 3. מייבשים את פרוסות הבשר ואוטמים בשמן (ובשומן) שנותר בקדרה. מטגנים בכל פעם מספר קטן של פרוסות, כדי שהשמן לא יתקרר, מטפטפים את השומן ומניחים את הפרוסות בצד.
  4. 4. באותו שמן מאדים את הבצל והגזר עד שיתרככו וישחימו מעט. מחזירים את הבשר ואת רצועות חזה האווז אל הקדירה, מפזרים את הקמח מעל ומערבבים על ידי טלטול הקדירה.
  5. 5. מכניסים את הקדרה פתוחה למרכז התנור. מוציאים לאחר חמש דקות, מטלטלים ומחזירים לעוד חמש דקות
  6. מוציאים את הקדרה. מורידים את חום התנור ל-175 מעלות. מוסיפים את כל החומרים הנותרים. מביאים עד סף רתיחה על הכירה, על להבה בינונית-גבוהה.
  7. 6. מכסים את הקדרה ומכניסים לתנור. מכוונים את החום כך שהקדרה תהיה כל הזמן על סף רתיחה. הזמן הנדרש תלוי מאד בבשר – ולא יותר משעתיים.
  8. מגישים חם, ללא צרור עשבי התיבול, בתוספת תפ"א קטנים מגולגלים בחמאה, אורז, בצלים מזוגגים ביין אדום, פטריות שמפיניון קטנות מאודות בחמאה, כרוב אדום מבושל ביין אדום, אפונה בחמאה וכיו"ב.