ממיסים 40 גר'חמאה וסוכר במחבת ומטגנים את התפוחים. אחרי 5 דקות מוסיפים ג'ינג'ר, סומסום, אגוזים.
בכוס נפרדת מערבבים את הקורנפלור עם מיץ הלימון לתמיסה ומוסיפים למחבת. מערבבים ומצננים.
כשהתקרר, קוצצים בננות לפרוסות בעובי של חצי ס"מ ומערבבים עם התפוחים.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מרכיבים את השטרודל. מניחים בסבלנות את דפי הפילו אחד על השני, ובין כל שכבה מברישים עם מברשת חמאה מומסת. על גבי הדף האחרון מניחים את המלית בשליש התחתון של הבצק (לאורכו).
מגלגלים ומניחים על גבי נייר אפיה. את הנייר עם השטרודל מעבירים בזהירות לתבנית מלבנית.
מכינים לאפיה: הקצה בסגירת הגלגול צריך להיות כלפי מטה. הקצוות בשני הצדדים צריכים להיות סגורים. מברישים בחמאה מומסת את השטרודל לפני האפיה. וגם – פורסים באלכסונים פרוסות עד 1/3 הגובה, כדי לאפשר פריסה שלא תפורר את השטרודל כשיהיה אפוי.