2. בינתיים מטפלים באורז: שוטפים היטב, משרים במי מלח למשך 10 דקות, שוטפים שוב ומוסיפים לסיר המבעבע. מערבבים בזהירות ונותנים לאורז לספוג את הנוזלים (האורז והנוזלים צריכים להיות באותו הגובה בשלב זה). אחרי שהאורז ספג את המים יוצרים "חור" במרכזו ועוד שלושה חורים קטנים מסביב, שיעזרו לאוורר את האורז. מניחים מגבת על הסיר ומכסים במיכסה תואם (אם יש לכם דרך להניח משקולת על המיכסה – מה טוב). מבשלים מעל להבה נמוכה במשך 15 דקות. מסירים את המיכסה ואת המגבת, מערבבים בזהירות ומבשלים עוד 15 דקות.