הוראות הכנה
מרכיבים
אורז חומוס ועדשים בנוסח דרוזי
מצרכים:
חצי קילו גרגירי חומוס מושרים ומבושלים
3 כוסות עדשים חומות מושרים במים
3 ראשי בצל בינוני
מלח לפי הטעם
2 כפות כמון
1/2 כף פפריקה חריפה
1/2 כף פפריקה מתוקה
רבע כף קינמון
רבע כף אגוז מוסקט
רבע כף פלפל שחור
פלפל גמבה אדום טחון
שמן זית
1 כוס אורז רחוץ ומושרה במים כשעה
מים
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.משרים את החומוס והעדשים ללילה במים.
מסננים ושוטפים את החומוס עם העדשים.
2.בסיר גדול שמים את החומוס והעדשים ומממלאים מים
עד 2 כוסות מעל העדשים במקביל מגרדים בצל על
פומפיה מוסיפים שמן זית בנדיבות לבצל המגורד
מוסיפים את כל התבלינים והגמבה היבשה (את הגמבה
טוחנים במעבד מזון). מערבבים הכל ביחד ומוסיפים
על החומוס והעדשים שמתבשלים במים. מבשלים כשעה עד
אשר החומוס והעדשים יתרככו .
3.מוסיפים לסיר 1 כוס אורז (שהשרינו ורחצנו).
מערבבים יחד ומבשלים עד שהאורז מוכן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון