חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אורז מלא או אדום אפוי גירסה בסיסית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אורז מלא הוא מה שברא הטבע ללא כל עיבוד. brלאחר שמפרידים את גבעול האורז מהגרגרים הקטנים התלויים עליו, br ומקלפים את שכבתו החיצונית של גרגר האורז, מתקבל האורז החום, או האורז המלא.
אורז מלא או אדום אפוי גירסה בסיסית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אורז מלא הוא מה שברא הטבע ללא כל עיבוד. brלאחר שמפרידים את גבעול האורז מהגרגרים הקטנים התלויים עליו, br ומקלפים את שכבתו החיצונית של גרגר האורז, מתקבל האורז החום, או האורז המלא.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס אורז מלא או אדום (סוגת)
1/4 חבילת מרגרינה או 1/3 חבילת חמאה או שתי כפות שמן תירס
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 כפית כמון/כורכום/פפריקה
1 בצל קצוץ
תוספות אפשריות:
תפוח אדמה מקולף מ ג ו ר ר במיגררת גסה
בטטה בינונית מקולפת מ ג ו ר ר ת במיגררת גסה
גזר גדול מגורר מקולף מ ג ו ר ר במיגררת גסה
אטריות דקות מטוגנות כמהה
אופן ההכנה
1. שוטפים את האורז ומניחים בקערה ממלאים מים עד לכיסוי + אצבע להשריה ללילה
2. בסיר בינוני עם תחתית טובה ממיסים את החמאה/מרגרינה/שמן ומחממים
מעט מוסיפים את כוס האורז ומטגנים תוך עירבוב מתמיד אחרי כדקה מנמיחים
אש לאש נמוכה וממשיכים לטגן עוד מספר דקות תוך עירבוב מתמיד עד
שהאורז משנה את גוונו ללבן שנהב
3.מוסיפים את התבלינים ואת הבצל וממשיכים לערבב עד שהבצל הופך לשקוף
4.מעבירים לתבית פיירקס מוסיפים 2.5 כוסות מים מערבבים כמהה מצפים בנייר אלומיניום
מנקבים כ 5 חורים
5.מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לשעה ומחצה. ( בודקים באם לא רח דיו מוסיפים עוד חצי כוס מים וממשיכים לעוד מחצית השעה)
6."פתיחת האורז" משאירים בתנור מחופה בנייר לעוד 20 דקות מוציאים ומסירים את נייר האלומיניום ומתחילים "לפתוח את האורז עם כף מלמטה למעלה בתנועות קיפול עדינות"
לאורז חום
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון