חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

אורז מלא מבושל ומתובל
הוראות
מרכיבים
  1. אורז
  2. 2 כוסות אורז מלא – 300 גרם
  3. 6-8 כוסות מים
  4. 1 כפית מלח
  5. תיבול
  6. 3 כפות שמן
  7. 1 בצל קטן, קצוץ דק מאוד
  8. 1 כפית גבישי שום
  9. 1/4 כפית פפריקה מתוקה
  10. קורט מלח
  11. אבקת צ'ילי
אופן ההכנה
  1. אורז
  2. בוררים ושוטפים היטב את האורז.
  3. יוצקים המים לסיר בישול גדול, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים אורז ומבשלים על אש בינונית 20-25 דקות בסיר מכוסה למחצה. בתום הבישול משהים את האורז במים הרותחים למשך 3 דקות נוספות. שוטפים במי ברז ומסננים היטב. מטטפים על האורז את השמן כשהוא עוד במסננת ומקפיצים מעט.
  5. תיבול
  6. מחממים שמן במחבת, מוסיפים בצל ומאדים עד שזהוב. מוסיפים את האורז, גבישי השום ופפריקה ובוחשים היטב. מתבלים במלח ואבקת צ'ילי לפי הטעם ובוחשים.