חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

אורז עם פירות יבשים
הוראות
מרכיבים
  1. 4 כפות שמן
  2. 2 כוסות אורז פרסי
  3. 3 כוסות מים
  4. 1 כפית מלח
  5. לפירות היבשים:
  6. ½ כוס שמן
  7. 3 בצלים חתוכים לשמיניות
  8. ½ כפית בהרט
  9. 300 גרם תמרים מגולענים
  10. 200 גרם שזיפים מגולענים
  11. 150 גרם צימוקים בהיריםכהים
  12. 1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה
  1. 1.לאורז: מחממים בסיר את השמן ומוסיפים את האורז. מערבבים היטב עד שכל האורז מצופה בשמן. מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה.
  2. 2. מכסים במכסה עטוף מגבת ומבשלים על הלהבה הכי קטנה, למשך 18 דקות. משאירים מכוסה 5 דקות נוספות.
  3. 3. מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את הבצל. מערבבים עד שהבצל מתרכך ומזהיב יפה. מוסיפים את הבהרט ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את הפירות היבשים ומטגנים על להבה בינונית, עד שהם מעט נצרבים. יוצקים פנימה את מיץ הלימון, מערבבים ומגישים על האורז החם.