חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

אושפלאו
הוראות
מרכיבים
  1. 300 גרם בשר כבש -כתף חתוך לקוביות קטנות
  2. 2 בצלים קטנים קצוצים
  3. 3 גזרים חתוכים לרצועות דקות כמו גפרורים
  4. 3 גבעולי סלרי פרוסים
  5. מלח
  6. פלפל שחור
  7. 1/4 כפית קינמון
  8. 2 כוסות אורז
  9. מים
אופן ההכנה
  1. שמים את האורז בקערה, יוצקים מעל מים רותחים ומערבבים היטב. מסננים את הנוזלים ושוטפים היטב. מחזירים את האורז לקערה, מוסיפים 4 כוסות מים קרים וכפית מלח
  2. משהים ל-5 שעות או ללילה שלם
  3. מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את הבשר והבצל ומטגנים בחום גבוה כ-3 דקות, מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים 1/2 כוס מים, מתבלים במלח פלפל וקינמון, מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות. מסננים את האורז ושוטפים היטב, מוסיפים את האורז מעל הבשר מוסיפים כ 1/2 2 כוסות מים חמים. מתבלים במלח ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה היטב כ-30 דקות.
  5. אפשר להחליף את בשר הכבש בעוף או בבקר.