עוד מתכון של מאסלנסקי. המקור העירקי מדבר בנתחי בשר, brאבל מסלאנסקי החליף אותם בקציצות נהדרות. נראה ארוך, אבל זה לא ממש. brלהכין, ללבוש פיג'מת פסים, להגיש עם אורז לבן, לגנוח בהנאה ולברך: "ברוך שעשני עיראקי".
1. לערבב את כל חומרי הקציצות ולהניח בקערה מכוסה כשעה במקרר.
2. בקערה מערבבים את חומרי הרוטב ומניחים במקרר לחצי שעה.
3. טובלים את החצילים בביצה ומטגנים במחבת עם שמן עד להשחמה מכל הצדדים. מניחים את החצילים המטוגנים על נייר סופג.
4. בסיר כבד גדול ורחב מטגנים שני בצלים קצוצים דק עד הזהבה, עליהם מניחים שכבה של פרוסות עגבניות, מטגנים עוד ארבע דקות ומידי פעם הופכים בזהירות את פרוסות העגבניות.
5. מניחים מעל מחצית מכמות החצילים.
6. שופכים את הרוטב שהכנו מראש בזהירות על הבצל, החצילים והעגבניות כדי לא להרוס את היצירה ולהרתיח.
7. כשרותח ,צרים קציצות בינוניות מתערובת הקציצות המקוררת, מניחים את הקציצות על החצילים. על הקציצות מניחים עוד שכבה של עגבניות וחצילים.
9. מרתיחים שוב. מעבירים את הסיר לאש קטנה לבישול של כרבע שעה-עשרים דקות.
10. עורכים בתבנית פיירקס את התבשיל, מסדרים יפה ועליה שופכים את הרוטב. מכניסים לגריל להשחמה. אחרי שהשחים, מכבים את הגריל ומשאירים את התבשיל בתוכו למען יתייצב.