חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אפל קריספ: מאפה תפוחי עץ עם ציפוי פריך
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אפל קריספ: מאפה תפוחי עץ עם ציפוי פריך
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 תפוח עץ מסוג גראני סמיט או דלישס מוזהב
1 כוס רסק תפוחי עץ מוכן (חצי קופסה במשקל 560 גרם)
2 כפות סוכר (אם רוצים)
קליפה מגוררת מחצי לימון
חצי כפית קינמון טחון
ציפוי וקישוט
75 גרם חמאה
2 כוסות קוביות עוגת "אינגליש קייק" או קוביות חלה מתוקה
חצי כוס מיץ תפוזים
1 תפוז מקולף, פרוס דק
4 – 6 יח' פטל, תות או דובדבן
רוטב קצפת
1 מכל שמנת להקצפה 38%
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות ליקר תפוזים
אבזרים
1 תבנית פאי בקוטר 23 ס"מ
או
4 עד 6 תבניות אישיות
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות צלסיוס.
מחלקים את תפוחי העץ לארבע ומוציאים את הליבה. חותכים כל רבע לקוביות קטנות ושמים בקערה. מוסיפים לקערה את רסק תפוחי העץ, סוכר (אם רוצים) וכן את הקינמון וקליפת לימון.
ממיסים את החמאה במיקרוגל. יוצקים כף אחת על תחתית התבנית.
חותכים את העוגה או החלה (ללא קרום) לקוביות קטנות בגודל של סנטימטר על סנטימטר. מזלפים עליהן את המיץ ויוצקים עליהן את החמאה. מערבבים היטב. אם משתמשים בקוביות חלה מוסיפים גם 3 כפות סוכר לבן או חום.
מפזרים את תערובת התפוחים על פני תבנית הפאי המשומנת. זורים עליה את קוביות העוגה או החלה, המוספגות בחמאה. מהדקים לתוך התפוחים.
שמים את התבנית בתנור שחומם מראש ואופים 40 דקות עד שהתפוחים מתרככים וקוביות העוגה או החלה נעשות פריכות מאוד.
מכינים את הרוטב: מקציפים את השמנת המתוקה ומתבלים בסוכר תוך כדי הקצפה. הרוטב לא צריך להגיע לדרגת קצפת מוצקה אלא לדרגת רוטב סמיך מאוד אך נוזלי. מתבלים אותו גם בליקר התפוזים.
מגישים את הקינוח בעודו חם. מקשטים כל מנה בפרוסות תפוז ובפרי אדום.
מציעים את הרוטב לליווי הקינוח.
מגיש: אורנה
מקור:
שתף את המתכון