חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"בורקס לח"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"בורקס לח"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
7 ביצים
1 חלמון טרוף
כוס מים קרים
קמח לפי הצורך
מלח
400 גרם חמאה מומסת
400 גרם גבינת קשקבל מגורדת
400 גרם גבינת ריקוטה מגורדת
אופן ההכנה
: מערבבים את הקמח, הביצים, המים הקרים, מלח לפי הטעם עד לקבלת בצק אחיד.
מחלקים את הבצק לשבעה כדורים ומרדדים כל כדור לגודל הרצוי של תבנית האפייה.
בתבנית האפייה מסדרים נייר אפייה, מניחים את עלה הבצק ומורחים בחמאה מומסת.
בתבנית נוספת זהה בגודלה מרתיחים מים עם מלח, מניחים לדקה עלה אחד ומוציאים. יש לתת למים לטפטף.
חוזרים על הפעולה עם העלים הנוספים.
מניחים בתבנית האפייה עלה מבושל ומורחים בחמאה מומסת, מעל מניחים עלה נוסף ומורחים בחמאה.
מפזרים את גבינת הריקוטה והקשקבל. מניחים מעל את העלה השישי ומפזרים מעליו את הגבינות.
מכסים בעלה השביעי ומברישים את המשטח עם ביצה טרופה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 30 דקות.
פורסים לפרוסות ומגישים חם.
ניתן להכין גם בתבניות אישיות
חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלים נוספים.
מגיש: benla1
מקור:
שתף את המתכון