חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"בורקס" ממצות לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"בורקס" ממצות לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 מצות
למלית:
2 תפוחי אדמה מבושלים
½ כוס גבינה צהובה מגוררת
2 ביצים
1 כפית מלח
שמן לטיגון
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
משרים את המצות במים חמים 5 דקות. שופכים את המים, אך נזהרים שהמצות לא תיקרענה.
חותכים את המצות לארבע. מועכים את תפוחי האדמה היטב, ומערבבים עם יתר חומרי המלית.
שמים כפית מן המלית על כל חתיכת מצה, ומקפלים לשניים. טובלים כל מצה בביצה הטרופה, ומטגנים משני הצדדים, עד לצבע חום זהוב.
לגיוון ניתן להכין זאת עם מלית תרד.
למלית תרד:
200 גרם תרד טרי או קפוא
½ כוס גבינה מלוחה כלשהי (ברינזה או פטה)
½ כוס גבינת קשקבל מגוררת.
מכינים את ה"בורקס" כמו במתכון למעלה אך ממלאים בתערובת התרד.
מגיש: m73
מקור: נירה רוסו
שתף את המתכון