חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בייגלה ערבי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הצליח לי! brכמו הקנויים בדיוק. מכירים את הבייגלה האלה, הבהירים, הגדולים, עם השומשום שמוכרים בדוכנים שבצידי הדרכים ומצרפים אליהם שקיק עם זעתר/מלח/סומק? brאז יש לי המתכון, וכאמור הצליח לי. brהמתכון זכה למחמאות רבות, ואף לככב כבר בבית משפט בגין העתקתו... ככה זה כשהמתכון מוצלח ואותנטי brותודה ליוסוף וסלווה מרמאללה.
בייגלה ערבי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הצליח לי! brכמו הקנויים בדיוק. מכירים את הבייגלה האלה, הבהירים, הגדולים, עם השומשום שמוכרים בדוכנים שבצידי הדרכים ומצרפים אליהם שקיק עם זעתר/מלח/סומק? brאז יש לי המתכון, וכאמור הצליח לי. brהמתכון זכה למחמאות רבות, ואף לככב כבר בבית משפט בגין העתקתו... ככה זה כשהמתכון מוצלח ואותנטי brותודה ליוסוף וסלווה מרמאללה.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו קמח לבן
2 וחצי כוסות מים פושרים + רבע כוס.
2 כפיות גדושות מלח.
1 וחצי כפית סוכר
30 גר שמרים
אופן ההכנה
א. בקערית קטנה - ממיסים את השמרים ברבע כוס מיים פושרים+הסוכר
ומניחים לתפוח 10 דקות.
ב. בקערת המערבל - נותנים את הקמח, השמרים התוססים, ושתיים וחצי
כוסות מים. מעבדים עם קרס הלישה במשך 10 דקות,
במהירות איטית.
ג. מניחים את הבצק לתפוח כשעה. לאחר שעה "מוציאים לו את האויר"
מוסיפים את המלח ולשים שוב.
ד. מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים בערך, ומכדררים כדורים. מניחים
להם כ-5 דקות, ואז משחילים אצבע לאמצע הכדור ומנופפים בתנועת הולה
הופ על האצבע. כך נוצר הביגלה בלי החיבור. מותחים את הבייגלה לגודל
גדול, בערך שיבר קוטר.
ה. מכינים בצלחת עמוקה מיים פושרים ובצלחת שניה שומשום. טובלים את
הכעכים במים ומיד בשומשום.
ו. מניחים לתפוח כחצי שעה נוספת.
ז. אופים בתנור לוהט (250 מעלות) בין 10 ל-15 דקות. הצבע צריך להיות בהיר מאד.
זהו.
מגיש: גן-עדן
מקור: יוסוף וסלווה
שתף את המתכון