חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ביצי פלורנטין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אנא, השתמשו בביצים טריות ככל האפשר, להצלחת המתכון
ביצי פלורנטין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אנא, השתמשו בביצים טריות ככל האפשר, להצלחת המתכון
הוראות הכנה
מרכיבים
לרוטב מורניי (mornay) :
15גרם חמאה ללא מלח
2 כפות קמח רגיל
250 מ"ל חלב
קורט אגוז מוסקט טחון
40 גרם גבינת גרוייר, מגוררת
2 חלמונים
60 גרם חמאה ללא מלח
500 גרם עלי תרד נקיים
3 כפות חומץ
8 ביצים טריות ביותר
אופן ההכנה
1. להכנת רוטב מורניי, ממיסים את החמאה בסיר בעל
תחתית כבדה מעל להבה נמוכה-בינונית. מפזרים את הקמח
מעל לחמאה ומבשלים 1-2 דקות תוך בחישה מתמדת ובלי
לאפשר השחמה. מסירים מהלהבה ומוסיפים את החלב
באיטיות, תוך הקצפה או טריפה כדי למנוע היווצרות גושים.
מחזירים ללהבה ומביאים לרתיחה, תוך בחישה מתמדת.
מבשלים באיטיות במשך 3-4 דקות או עד שהרוטב נצמד
לחלק הקמור של כף. בוחשים פנימה את אגוז המוסקט
ומסירים מהלהבה. מניחים בצד, מכוסה ושומרים חם
2. בסיר בינוני שטוח, ממיסים את החמאה על להבה נמוכה
ומוסיפים את התרד. מבשלים במשך 5-8 דקות, או עד
שמתייבש. מניחים בצד ושומרים חם
3. מקציפים את הגבינה לתוך רוטב המורניי, ואז מקציפים
פנימה את חלמוני הביצים. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
מניחים על להבה נמוכה, ומערבבים עד שהגבינה נמסה, ואז
מחממים שוב עד שחם מאד אך לא רותח. מניחים בצד, מכסים
בנייר אפייה ושומרים חם
4. שמים בסיר 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה על להבה
גבוהה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את החומץ. המים
צריכים לרתוח קלות
5. פותחים את הביצים אחת בכל פעם לתוך כוס ומחליקים
אותן לתוך המים עם החומץ. מבשלים במשך 2-3 דקות, או
עד שהחלבון מוצק אך לא קשה מדי. בעדינות מוציאים
מהמים בעזרת כף מחוררת ומסננים היטב
6. מחלקים את התרד המבושל לארבע צלחות. שמים
2 ביצים שלוקות במרכז התרד ומכסים ברוטב מורניי חם.
מגישים מיד
7. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: le cordon bleu
שתף את המתכון