חיפוש
הצג עוד...
סינון מתקדם
Hidden label
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
Hidden label
חיפוש לפי שם המתכון
Hidden label
חיפוש בתוכן המתכון
Hidden label
סינון לפי סוג מטבח
Hidden label
בחר הכל
Hidden label
-אישי-
Hidden label
איטלקי
Hidden label
אירי
Hidden label
אמריקאי
Hidden label
אנגלי
Hidden label
ארגנטינאי
Hidden label
אתיופי
Hidden label
בוכארי
Hidden label
בולגרי
Hidden label
בלגי
Hidden label
ברזילאי
Hidden label
גרוזיני
Hidden label
גרמני
Hidden label
הודי
Hidden label
הולנדי
Hidden label
הונגרי
Hidden label
טוניסאי
Hidden label
טורקי
Hidden label
טריפוליטאי
Hidden label
יווני
Hidden label
יפני
Hidden label
ישראלי
Hidden label
לבנוני
Hidden label
מקסיקני
Hidden label
מרוקאי
Hidden label
סורי
Hidden label
סיני
Hidden label
ספרדי
Hidden label
סקוטי
Hidden label
סרבי
Hidden label
עירקי
Hidden label
ערבי
Hidden label
פולני
Hidden label
פורטוגזי
Hidden label
פיני
Hidden label
פרסי
Hidden label
צ'כי
Hidden label
צרפתי
Hidden label
קאריבי
Hidden label
קווקאזי
Hidden label
קוריאני
Hidden label
רומני
Hidden label
רוסי
Hidden label
שוודי
Hidden label
שוויצרי
Hidden label
תאילנדי
Hidden label
תימני
סינון לפי קטגוריה
Hidden label
בחר הכל
Hidden label
חגים
Hidden label
חנוכה
Hidden label
ט"ו בשבט
Hidden label
פורים
Hidden label
פסח
Hidden label
ראש השנה
Hidden label
שבועות
Hidden label
קטגוריה
Hidden label
-מתכון וידאו-
Hidden label
אומלטים ולביבות
Hidden label
אופה לחם
Hidden label
אורז
Hidden label
אטריות
Hidden label
בכתב יד
Hidden label
בצקים
Hidden label
בשר
Hidden label
גבינות
Hidden label
גלידות ושרבטים
Hidden label
דגים
Hidden label
דיאטטי
Hidden label
ירקות
Hidden label
לחמים ולחמניות
Hidden label
ללא גלוטן
Hidden label
מאכלי בריאות
Hidden label
מאכלי ים
Hidden label
מאכלי עדות
Hidden label
מאכלי עוף
Hidden label
מאכלים לילדים
Hidden label
מאכלים לשבת
Hidden label
מאפים מלוחים
Hidden label
מאפים מתוקים
Hidden label
מוחמצים
Hidden label
מוסים וקרמים
Hidden label
מטבלים וממרחים
Hidden label
מיוחדים
Hidden label
ממולאים
Hidden label
מרקים
Hidden label
משקאות וקוקטיילים
Hidden label
משקאות חמים
Hidden label
מתאבנים
Hidden label
מתוקים מטוגנים
Hidden label
מתכוני סבתא
Hidden label
סלטים
Hidden label
עוגות
Hidden label
עוגיות וביסקויטים
Hidden label
פיצות
Hidden label
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
Hidden label
פירות
Hidden label
פסטות
Hidden label
פשטידות בשרי
Hidden label
פשטידות חלבי
Hidden label
צמחוני
Hidden label
צעד אחר צעד
Hidden label
קטניות
Hidden label
קציצות
Hidden label
רטבים
Hidden label
ריבות
Hidden label
שוקולד
Hidden label
שייקים
Hidden label
תבשילי קדרה
Hidden label
תפוחי אדמה
Hidden label
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
Hidden label
כן
Hidden label
לא
סינון לפי סוג מנה
Hidden label
בחר הכל
Hidden label
חטיף
Hidden label
סלטים
Hidden label
עיקרית
Hidden label
קינוח
Hidden label
ראשונה
Hidden label
תוספת
ביצי פלורנטין
אנא, השתמשו בביצים טריות ככל האפשר, להצלחת המתכון
מנה
ראשונה
מטבח
אנגלי
כשר
כן
הכנה
בישול בסיר
קושי
בינוני
קטגוריה
גבינות
,
ירקות
,
מיוחדים
,
צעד אחר צעד
הוראות
מרכיבים
לרוטב מורניי (mornay) :
15גרם חמאה ללא מלח
2 כפות קמח רגיל
250 מ"ל חלב
קורט אגוז מוסקט טחון
40 גרם גבינת גרוייר, מגוררת
2 חלמונים
60 גרם חמאה ללא מלח
500 גרם עלי תרד נקיים
3 כפות חומץ
8 ביצים טריות ביותר
אופן ההכנה
1. להכנת רוטב מורניי, ממיסים את החמאה בסיר בעל
תחתית כבדה מעל להבה נמוכה-בינונית. מפזרים את הקמח
מעל לחמאה ומבשלים 1-2 דקות תוך בחישה מתמדת ובלי
לאפשר השחמה. מסירים מהלהבה ומוסיפים את החלב
באיטיות, תוך הקצפה או טריפה כדי למנוע היווצרות גושים.
מחזירים ללהבה ומביאים לרתיחה, תוך בחישה מתמדת.
מבשלים באיטיות במשך 3-4 דקות או עד שהרוטב נצמד
לחלק הקמור של כף. בוחשים פנימה את אגוז המוסקט
ומסירים מהלהבה. מניחים בצד, מכוסה ושומרים חם
2. בסיר בינוני שטוח, ממיסים את החמאה על להבה נמוכה
ומוסיפים את התרד. מבשלים במשך 5-8 דקות, או עד
שמתייבש. מניחים בצד ושומרים חם
3. מקציפים את הגבינה לתוך רוטב המורניי, ואז מקציפים
פנימה את חלמוני הביצים. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
מניחים על להבה נמוכה, ומערבבים עד שהגבינה נמסה, ואז
מחממים שוב עד שחם מאד אך לא רותח. מניחים בצד, מכסים
בנייר אפייה ושומרים חם
4. שמים בסיר 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה על להבה
גבוהה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את החומץ. המים
צריכים לרתוח קלות
5. פותחים את הביצים אחת בכל פעם לתוך כוס ומחליקים
אותן לתוך המים עם החומץ. מבשלים במשך 2-3 דקות, או
עד שהחלבון מוצק אך לא קשה מדי. בעדינות מוציאים
מהמים בעזרת כף מחוררת ומסננים היטב
6. מחלקים את התרד המבושל לארבע צלחות. שמים
2 ביצים שלוקות במרכז התרד ומכסים ברוטב מורניי חם.
מגישים מיד
7. בתאבון