מחממים את השמן בסיר על אש בינונית. מוסיפים את האורז ומטגנים בזהירות כ-4 דקות עד שהאורז מלבין. נזהרים לא לשרוף אותו. מוסיפים את הכורכום, הכמון ואגוז המוסקט ומטגנים עוד כחצי דקה. מוסיפים את הפירות היבשים והפיצוחים ומערבבים. יוצקים אל הסיר 3 כוסות מים רותחים ומעבירים בזהירות לאש נמוכה מאד. מצרפים את שאר התבלינים ו-¾ כפית מלח. מכסים ומבשלים למשך 15-18 דקות. מכבים את האש ומשאירים לנוח עוד 10 דקות. פותחים את הסיר, מערבבים היטב בעזרת מזלג מן הקרקעית ומגישים חם.