חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

בצק עלים במילוי מחית תפוחי אדמה בצל ופטריות
רולדת בצק עלים במילוי מחית תפוחי אדמה, בצל מטוגן ופטריות brתוספת אפשרית להגשה: רוטב פטריות מעל. brובסוף – רעיון לשימוש בשאריות של בצק העלים.
הוראות
מרכיבים
  1. 1 חבילת בצק עלים
  2. 4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  3. 3 בצלים קצוצים
  4. סלסלת פטריות חתוכות
  5. מלח, פלפל שחור גרוס
  6. 100 גרם מרגרינה
  7. 1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
  1. שולקים במים את קוביות תפוחי האדמה עד שיתרככו.
  2. מטגנים את הבצל הקצוץ עד שיהיה מעט שקוף ומוסיפים את הפטריות. מערבבים כמה דקות עד שהפטריות מתרככות מעט ומכבים את האש.
  3. כאשר תפוחי האדמה מתרככים מאד, מתבלים אותם במלח ופלפל ומועכים אותם בעודם חמים עם המרגרינה (בדיוק כפי שעושים פירה). מוסיפים את הבצל והפטריות ומערבבים.
  4. פותחים בצק עלים ומרדדים. חותכים למלבנים, ממלאים במחית תפוחי האדמה וסוגרים אחד על השני. מניחים אותם כשהפתח על תחתית התבנית, מושחים בביצה טרופה ואופים בחום בינוני, עד שהבצק משחים.
  5. * בכל פעם שאני עובדת עם בצק עלים, נשארות "שאריות". אז אני לוקחת אותן, מרדדת, וחותכת את הבצק לרצועות באורך 5-7 ס"מ וברוחב 1 ס"מ, מורחת בביצה ולעתים אף מפזרת סומסום מעל, ואופה. הילדים שלי מכירים את זה כ"אצבעות ילדים".
  6. ב-ת-י-א-ב-ו-ן!