חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בצק עלים ממולא בפירות יבשים דבש וציפוי שערות חלווה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זה פשוט מכה יפה מתוק מרתק מלא אנרגיה וסוחט מחמאות
בצק עלים ממולא בפירות יבשים דבש וציפוי שערות חלווה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זה פשוט מכה יפה מתוק מרתק מלא אנרגיה וסוחט מחמאות
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק:
3 כוסות קמח
3 כפות שמן
3 כפות חומץ
1 כפית סוכר
קורט מלח
3/4 כוס סודה קרה
200 גר' חמאה או מרגרינה. מנות של 50 גר' למריחה
או לקנות במרכול בצק עלים (זה לעולם לא יהיה באותו טעם)!!!!
למילוי:
150 ג"ר ריבת מישמש או דבש
150 ג"ר אגוזים קצוצים עבה
150 ג"ר מישמש יבש קצוץ עבה
100 ג"ר צימוקים ללא חרצנים
150 ג"ר חלבה שערות
כפית קינמון טחון
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק
להכין בצק מכל החומרים מלבד החמאה לרדד על משטח מקומח,למרוח 50 גר' חמאה,לקפל בצורת מעטפה,לעטוף בניילון נצמד ולהכניס לקירור לשעה או לפריזר ל10 דק',לחזור על הפעולה עוד 3 פעמים,עד שנגמרת כל כמות החמאה.
אם חסר מעט נוזלים בבצק,ניתן להוסיף כף או שתיים של מים.
הבצק עדין מאוד ולא שמן כמו בצקים קנויים
אופן הכנת המילוי
בקערה מערבבים את כל החומרים ומוסיפים קמצוץ מלח( פרט לחלבה).
הרכבה:
מרדדים את עלה הבצק למרובע גובה כחצי ס"מ עובי (לא דק מידי)
חותכים פסים ברוחב 5-6 ס"מ מורחים מהמילוי שכבה די עבה כ 1/2 ס"מ
מגלגלים לגליל להקפיד לא להדביק את שני קצוותיו חותכים מהגליל חתיכות
באורך 6 - 7 ס"מ ומהדקים בשני הקצוות מתקבלת צורת סירה מפזרים מעל
מעט משערות החלבה מניחים על תבנית עם נייר אפייה מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל15 - 20 דקות
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון