חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בצק שמרים ל"מפחדים"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חבר'ה מפחדים מבצק שמרים . הגיע הזמן שלא , תישמעו שכן שלי לימד אותי להכין בצק שמרים לכל מה שאני רוצה
בצק שמרים ל"מפחדים"
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חבר'ה מפחדים מבצק שמרים . הגיע הזמן שלא , תישמעו שכן שלי לימד אותי להכין בצק שמרים לכל מה שאני רוצה
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
2-3 ביצים
1 חבילה של שימרית או 3 כפות של שמרים יבשים
1/2 כוס שמן
1 כף סוכר (במידה ורוצים לעשות בצק מתוק אז 1/2 כוס סוכר)
קורט מלח (במידה ורוצים לעשות בצק מלוח אז 2 כפות מלח ו 1 כף סוכר)
ומים לפי הרגש (בערך בין 2-3 כוסות
אופן ההכנה
לוקחים את הקמח ומוסיפים את הסוכר ואת השמרים מתחילים לערבב מוסיפים את הביצים ואח"כ מלח, סוכר, 1/2 כוס שמן וממשיכים ללוש לוקחים כוס מים פושרים וממשיכים ללוש עד שהבצק מתחיל להיות גמיש ( לאחרונה גיליתי משהו חדש אפילו אם בבצק יש טיפה יותר נוזלים לא לפחד זה טוב מתברר שהשמרים אוהבים מים )
לשטוף ידים ולייבש קצת ולמרוח את הידים קצת בשמן ולהמשיך ללוש אח"כ תתנו לבצק לישון שעה עד שיכפיל את נפחו .
לא לשכוח לכסות ולהשכיב אותו לישון במקום חמים ונעים
אחרי התפיחה הראשונה להרטיב ממש מעט את הידים בצורת אגרוף ופשוט לחבוט בו קצת ולתת לו לישון לעוד חצי שעה .
ובזאת נגמר סיפורנו להיום תעשו כול העולה על רוחכם החל מפיצה וכלה בעוגת שושנים
תבלו ותהנו (:
מגיש:
מקור: מפה לאוזן
שתף את המתכון