חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


בקלאווה ממצות מדהים טעים קריספי יותר טוב מהמקור
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בקלאווה קריספי ממצות brמי שטעם נשאר פעור פה וביקש עוד 🙂 br brקל מאוד להכנה
בקלאווה ממצות מדהים טעים קריספי יותר טוב מהמקור
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בקלאווה קריספי ממצות brמי שטעם נשאר פעור פה וביקש עוד 🙂 br brקל מאוד להכנה
הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים הדרושים:
1 ½ כוסות שקדים,
1 ¼ כוסות אגוזי מלך,
¾ כוס סוכר,
2 כפות דבש,
2 כפיות קינמון,
¼ כפית ציפורן,
1 חבילה חמאה 250 ג"ר או מרגרינה בטעם חמאהממוסת,
מצות
להכנת הסירופ סוכר:
1 ¾ כוסות סוכר,
2 כוסות מים,
½ כוס דבש,
1 מקל קינמון,
מיץ מלימון אחד,
1 כפית תמצית מי ורדים,
קליפת תפוז,
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מרטיבים קלות את המצות ומספיגים במגבת. משאירים דקות אחדות במגבת
לחהעד לריכוך. משמנים תבנית אפייה במרגרינה או חמאה. מניחים 2
מצותרכות בתחתית תבנית בגודל 30X27 מאלומיניום, מברישים את המצות
בחמאה/מחמאהה מומסת. מערבבים את השקדים והאגוזים יחד, מוסיפים
סוכר,קינמון, דבש וציפורן, מפזרים כוס מתערובת האגוזים על פני
משטחהמצות.
מניחים שכבה נוספת של מצות ומברישים אותן בחמאה/מחמאה המומסת,
מפזריםכוס נוספת של אגוזים, שוב מניחים שכבה של מצות ומברישים
בחמאה.בעזרת סכין חדה חורצים 3-4 חריצים לאורך המצות ו- 6 חריצים
לרוחבםאו חותכים אלכסונית לקבלת מעוינים קטנים.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני °180 כ- 35-40 דקות עד להזהבה
אחידהשל הבקלאווה. מצננים.
שמים בסיר נפרד את כל החומרים לסירופ ומבשלים עד לקבלת סירופ
צמיגי,כ- 20 דקות.
מוציאים את מקל הקינמון ורצועות קליפת התפוז. יוצקים את הסירופ על
הבקלאווה ומצננים
מדהים מדהים מדהים
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון