חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

גולש אוסטרי
את המתכון קיבלתי מגברת זקנה מאינסברוק, שמבשלת במסעדונת קטנטונת. היא לא מדברת שפה אחרת פרט לגרמנית. אני לא מבינה גרמנית. שמעה שהתלהבתי מהמנה, יצאה החוצה ולבקשתי הסכימה לתת את המתכון. כשראתה שאני לא מבינה, רשמה את המתכון בשפתה על פתק וכשחזרתי לארץ פניתי לאלה שכן דוברים את השפה, וקיבלתי תרגום. br
הוראות
מרכיבים
  1. 2 כפות שמן זית טוב
  2. 4 ספלים בצל קצוץ דק
  3. 1 כף סוכר
  4. 3 שיני שום קצוצות דק
  5. 1 כף גרגרי קימל שניקלו ונטחנו
  6. כף וחצי פפריקה מתוקה
  7. 1 כפית פפריקה חריפה
  8. 2 כפות מיורן טרי קצוץ דק (אפשר גם יבש, אבל צריך להוסיף חומר)
  9. 2 גבעולים טימין
  10. 1 עלה דפנה
  11. 3 כפות רסק עגבניות
  12. 2 כפות חומץ בלסמי
  13. 4 כוסות ציר עוף
  14. 1.2 ק"ג בשר שפונדרה חתוך לקוביות של 4 ס"מ
  15. 1 כפית מלח בישול
  16. ¼ כפית פלפל שחור טרי גרוס
אופן ההכנה
  1. 1.מחממים את השמן בסיר כבד, ומטגנים את הבצל עם הסוכר, עד לקירמול.
  2. 2. מוסיפים את השום והקימל הטחון, מטגנים כדקה.
  3. 3. מוסיפים את הפפריקה המתוקה, המיורן, הטימין ועלה הדפנה ומטגנים עוד דקה.
  4. 4. מוסיפים את רסק העגבניות, החומץ הבלסמי, ואת ציר העוף ליצירת רוטב.
  5. 5. מניחים פנימה את פיסות הבשר. ממליחים ומפלפלים.
  6. 6. מביאים לרתיחה, ומעבירים לאש קטנה לבישול מבעבע, עד שהבשר מאד רך (בערך שעה ומחצה), מערבבים מדי פעם.
  7. 7. מתקנים תיבול ומגישים.
  8. נפלא עם פירה, עם אורז. אני אוהבת את זה ככה. סטרייט.