הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קוביות שייטל 1.5X1.5
4 כפות שמן זית
עלים מ-3 גבעולי טימין
מלח פלפל גרוס
2 בצלים סגולים גדולים קלופים, חתוכים לקוביות
2 כרשות פרוסות
2/3 כוס יין לבן יבש
1/2- 2/3 כוס מרק עוף או מים
1 פלפל אדום חריף
לירקות הירוקים:
200 גרם אספרגוס
200 גרם פול ירוק מופרד מהתרמילים
200 גרם אפונת שלג
120 גרם אפונה סינית
120 גרם שעועית רחבה
לתיבול:
8 עלי בזיליקום קרועים
1 כף אורגנו טרי (רק עלים)
1 כף גדושה שום ירוק קצוץ דק עם חלקו הירוק
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את קוביות השייטל עם שמן הזית, המלח, הפלפל והטימין.
מחממים סיר כבד נמוך וכאשר הוא חם מוסיפים פנימה את הבשר בשכבה אחת. נותנים לו לשבת דקה אות שתיים ואז מערבבים והופכים, כדי להשחימו משני הצדדים.
חורצים את הפלפל החריף ומוסיפים למחבת ביחד עם הבצל והכרשה. מערבבים ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
מוסיפים את היין הלבן והמרק ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית כ-3/4 שעה.
חולטים את הירקות הירוקים, מלבד אפונה השלג, במים רותחים במשך 3-4 דקות. מוסיפים את האפונה ואחרי שתי דקות מסננים.
בודקים שהבשר התרכך ומוסיפים את הירקות הירוקים ביחד עם הבזיליקום, האורגנו והשום הירוק. מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.
מגיש:
מקור: השף אבי שטייניץ, באדיבות אדום אדום https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3863839,00.html
שתף את המתכון