חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת

גולש קוביות שייטל בירקות ירוקים אביביים
בשיל קדירה מהיר יחסית, שבסיום הבישול "מרעננים" אותו עם כל הירוקים של האביב
הוראות
מרכיבים
  1. 1 ק"ג קוביות שייטל 1.5X1.5
  2. 4 כפות שמן זית
  3. עלים מ-3 גבעולי טימין
  4. מלח פלפל גרוס
  5. 2 בצלים סגולים גדולים קלופים, חתוכים לקוביות
  6. 2 כרשות פרוסות
  7. 2/3 כוס יין לבן יבש
  8. 1/2- 2/3 כוס מרק עוף או מים
  9. 1 פלפל אדום חריף
  10. לירקות הירוקים:
  11. 200 גרם אספרגוס
  12. 200 גרם פול ירוק מופרד מהתרמילים
  13. 200 גרם אפונת שלג
  14. 120 גרם אפונה סינית
  15. 120 גרם שעועית רחבה
  16. לתיבול:
  17. 8 עלי בזיליקום קרועים
  18. 1 כף אורגנו טרי (רק עלים)
  19. 1 כף גדושה שום ירוק קצוץ דק עם חלקו הירוק
אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערה את קוביות השייטל עם שמן הזית, המלח, הפלפל והטימין.
  2. מחממים סיר כבד נמוך וכאשר הוא חם מוסיפים פנימה את הבשר בשכבה אחת. נותנים לו לשבת דקה אות שתיים ואז מערבבים והופכים, כדי להשחימו משני הצדדים.
  3. חורצים את הפלפל החריף ומוסיפים למחבת ביחד עם הבצל והכרשה. מערבבים ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את היין הלבן והמרק ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית כ-3/4 שעה.
  5. חולטים את הירקות הירוקים, מלבד אפונה השלג, במים רותחים במשך 3-4 דקות. מוסיפים את האפונה ואחרי שתי דקות מסננים.
  6. בודקים שהבשר התרכך ומוסיפים את הירקות הירוקים ביחד עם הבזיליקום, האורגנו והשום הירוק. מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.