הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר, מתאים לבישול ארוך, אך לא סיבי , חתוך לקוביות גדולות.
1 ק"ג שעועית ירוקה ארוכה ודקה ,נקיה וחתוכה לחצי
1 רסק עגבניות (400 גרם)
350 מ"ל בירה לבנה מכל סוג (1 בקבוק)
1 כף פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה, לפי הטעם
מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כף בהרת
1 כף סומק
שמן זית
2 בצל קצוץ דק
4-5 שיני שום קצוץ
אופן ההכנה
לטגן קלות את הבצל בשמן הזית בסיר עם תחתית כבדה, עד שהבצל יהיה שקוף.
להוסיף את הבשר ולהזהיב אותו מכל הכיוונים. להוסיף את רסק העגבניות ,התבלינים
והשום ולערבב היטב. להמשיך לטגן קלות ולהוסיף את הבירה (אפשר להוסיף במקומה מים רותחים) להקטין את האש ולבשל על אש קטנה כשעה וחצי עד שהבשר יהיה רך (אפשר
לבשל בסיר לחץ חצי מהזמן). אפשר להוסיף פלפל סודני חריף, למי שאוהב חריף.
להוסיף מלמעלה את השעועית הירוקה (אפשר לקנות קפואה ואז להפשיר אותה ולשטוף)
ולבשל כ-רבע שעה לערבב עם הבשר ולבשל עוד כרבע שעה.
להגיש חם עם תפו"א או אורז.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון