חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
200 גרם מרגרינה רכה
4 חלמונים
חצי כוס חלב
½1 כוסות קמח
למילוי:
½ קילו תמרי מג'הול מגולענים
כף דבש
כף קליפת לימון מגוררת
2-1 חלבונים
כפית קינמון
100 גרם אגוזי לוז או מלך קצוצים גס או פיסטוק קלוף
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה
1. בקערת המיקסר מערבבים יחד את כל מרכיבי הבצק. מתקבל בצק חלק ונעים לעבודה, שמתאים למלא אותו בתערובת מלוחה או מתוקה. אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא.
2. במעבד מזון מרסקים את התמרים עם הדבש, קליפת הלימון, החלבונים והקינמון, לא יותר מדי, כדי שהתמרים יישארו בחתיכות. מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
3. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. מרדדים כל חלק למלבן ארוך ברוחב 12 ס"מ ובעובי חצי ס"מ.
4. שוטחים לאורך הבצק רבע מהמילוי ומגלגלים לגלילה, מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, כשהחתך כלפי מטה. לאחר שכל הגלילות מוכנות, פורסים כל אחת בעובי 2 ס"מ.
5. אופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני,(180 מעלות), עד שהבצק זהוב.
6. מוציאים מהתנור, מצננים, פורסים שוב, בוזקים אבקת סוכר. המאפים נשמרים מספר ימים במקרר. מוציאים כרבע שעה לפני ההגשה או מחממים דקות ספורות בתנור.
מגיש: יוסף ל
מקור: אלינוער רבין
שתף את המתכון