חולטים את העגבניות ומקלפים. מנקים את הפלפלים (ירוקים ואדומים) וחותכים לקוביות.
במעבד מזון טוחנים 7 שיני שום, כוס פירורי חלה טריים (מומלץ להכין משארית החלה מיד אחרי שבת), חופן שקדים מולבנים וחצויים וחצי כפית מלח. תוך כדי טחינה, מוסיפים באיטיות 1/2 כוס שמן זית, לקבלת מרקם משחתי.
בשלב הבא מוסיפים את העגבניות, הפלפלים, הבצל הסגול, חופן עלי סלרי, כפית חומץ בלסמי ו-2 כפיות חומץ בן יין, פלפל שחור טחון טרי ופלפל אדום חריף קטנטן קצוץ (במקרה של בעיות עם חריפות ניתן להשתמש בחצי או שליש פלפלון חריף). טוחנים היטב עד לקבלת מחית חלקה.
מעבירים את המרק שקיבלנו דרך מסננת (לוחצים בעזרת כף), לקבלת מרק במרקם עדין וחלק.
מעבירים למקרר למשך 5 שעות. מתקנים תיבול ומגישים, כאשר מעל המרק מפזרים פטרוזיליה קצוצה טריה.